Müslüman alemi tarafından büyük öneme sahip olan Ramazan ayı bu yıl da başladı. Oruç ibadetinin yerine getirildiği mübarek Ramazan ayında bazı durumlarla karşılaşan kişiler oruç bozan halleri merak ediyor. Bunlardan bir tanesi de Ramazanda küfür etmek orucu bozar mı? Küfür etmek orucu bozar mı, kaza gerekir mi? soruları oluyor. İşte cevabı...

RAMAZANDA KÜFÜR ETMEK ORUCU BOZAR MI?

Küfür etmek dinimizce de hoş karşılanmayan bir eylemdir. Bu yüzden oruçluyken küfür etmek orucu bozamasa da orucun sevabını azaltır.

Oruçlu olduğunuz dönemde her davranışınız dikkatli olmalıdır. Çünkü orucun en önemli amacı insanların iyiliği ve yardımlaşmayı öğrenmesini sağlamasıdır. Bunları yaparken her ne şartta olursa olsun sabırlı ve iyi niyetli olmalısınız.

KÜFÜR ETMEK ORUCU BOZAR MI, KAZA GEREKİR Mİ?

Ramazan ayının gelmesi vesilesiyle oruç tutan kişiler küfür etmenin orucu bozup bozmadığını merak ediyor. Bir anlık dalgınlıkla ya da istemeden ağızdan çıkan kötü söz ya da küfür nedeniyle pişman olan kişiler oruçlarının bozulup bozulmadığı ile ilgili sorularına yanıt arıyor.

İslam inancına göre küfür ve benzeri hakaret içeren kötü sözler, kötü ahlakın göstergesidir. Bu nedenle oruçlu olana veya olmayana diye ayırmadan herkese haram kılınmıştır. Küfür ve kötü sözün oruca etkisiyle ilgili farklı yaklaşımlar mevcuttur ancak Ebu Hüreyre'den nakledildiğine göre, Resulullah bu konuyla ilgili şöyle buyurmuştur: "Yalanı ve yalana göre hareket etmeyi terk etmeyenin yemeyi içmeyi bırakmasına Allah'ın ihtiyacı yoktur."

Editör: TE Bilisim