Son dönemde yaptığı baskın ziyaretlerle gündeme gündem oluşturmaya çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla bugün saat 10.00'da Et ve Süt Kurumu'na gideceğini duyurmuştu.

Kurumdan randevu talep ettiğini ancak herhangi bir yanıt alamadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere Et ve Süt Kurumu'ndan randevu istedim. Herhalde bir yerlerden izin alamadılar ki ses yok! Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için yarın saat 10.00'da devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış" ifadelerini kullanmıştı.

TÜİK VE MEB'TEN SONRA ET VE SÜT KURUMU'NA GİTTİ

Geçtiğimiz yılın aralık ayında kendisine randevu vermeyen TÜİK'e baskın ziyaret yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, binaya alınmamış ve kapı önünde yaptığı "Devletin bilgileri, devletin sahip olduğu bilgilerin nasıl toplandığına ilişkin açıklamalara ana muhalefet partisi liderine açıklanmak istenmiyor. Kapılar kapanıyor. Türkiye'nin geldiği nokta açısından önemlidir" gündem oluşturmaya çalışmıştı. TÜİK ziyaretinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na giderek aynı taktiği deneyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu sabah da Et ve Süt Kurumu'na gitti.

Bina önünde kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

"Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim. Burada bulunmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak. Kadın milletvekilleriyle beraberim. Bütün anneler çocuklarının iyi beslenmesini isterler. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım. Bütün çocukların iyi ve yeterli beslenmeleri gerekir.

Hangi asgari ücretli kıyma alabilecek çocuğuna düzenli süt alabilecek? Ramazan Bayramı'ndan sonra milletin seçim mitinglerine yeniden başlayacağız."

ET VE SÜR KURUMU'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Et ve Süt Kurumu'nun Twitter'daki hesabından yapılan yazılı açıklamada ise, Kılıçdaroğlu'nun çarşamba günü kurumu arayarak randevu talep ettiği belirtildi.

Açıklamada, randevu talebine dün geri dönüş sağlandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Randevu talebine geri dönülmüş, 'Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci ile görüşmeniz daha uygun olur, zira sizlerin muhatabı kendisidir. Sayın Bakanımız gerekli görürlerse o görüşmeye bizleri de davet eder' cevabı verilmiştir.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun verilen bu cevaba rağmen Et ve Süt Kurumu'nun önüne gelerek basın açıklaması yapmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.''

Editör: TE Bilisim