Güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar, İngiliz The Times gazetesinin ‘İsveç ve Finlandiya yaz aylarında NATO’ya alınacak’ iddiasını değerlendirdi.

Rusya- Ukrayna savaşının ülkelerine sıçramasından çekinen iki ülkenin söz konusu girişimi akıllara İsveç’i PKK/PYD/YPG’ye verdiği desteği getirdi.

TÜRKİYE FIRSATA ÇEVİRMELİ’

Duruma tepki gösteren güvenlik ve terör uzmanı Ağar Ensonhaber’e yaptığı değerlendirmede, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliğiyle ilgili Türkiye’nin eline koz bulunduğuna dikkat çekti.

Ağar konuya ilişkin, “İsveç ve diğer NATO ülkeleri YPG/PKK'yı destekliyorlar. Türkiye, müttefiklerini bundan vazgeçirmeli. İsveç'in ve Finlandiya'nın NATO'ya girişi bu anlamda fırsat olarak değerlendirilmeli.” ifadelerini kullandı.

"KAZANIM ELDE EDEBİLİRİZ"

Ağar, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye bu başvuruyu, masaya koyarak bu sorunları çözmekle ilgili irade koyabilir. Jeopolitik değerimizin bilindiği dönemde, hem kayıplarımızı kapatıp hem de kazanım elde edebiliriz. Yunanistan 1990'lı yıllarda AB üyelerine Güney Kıbrıs'ın üyelik başvurusunu değerlendirmemeleri durumunda Polonya, Macaristan gibi ülkelerin AB'ye girişine izin vermeyeceğini söylemişti. Türkiye'nin başına bela olan Güney Kıbrıs, AB ülkesi olarak karşımızda."

Editör: TE Bilisim