Göçmen meselesi bütün partiler için turnusol vazifesi görüyor.

Görmeye de devam edeceğe benziyor.

Parti liderlerinin gerçek yüzlerini, renklerini ortaya çıkarıyor;

İktidara gelebilirlerse ülkeyi nereden alıp nereye götürecekleri hususunda fikirler veriyor.

Millet İttifakı’nın büyük ortağı CHP’nin bu meseledeki tutumunu, ittifak içindeki İYİ Parti, daha yüksek sesle dillendirerek savaştan kaçan bu çaresiz insanlara karşı bir öfke selinin oluşmasına sebep olmuştu.

Şimdi, İYİ Parti’nin tavrını da aşan bir kışkırtıcılıkla Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, faşizm bayrağını devralarak en ön saflarda ve daha yükseklerde dalgalandırmaya başladı.

Özdağ ile Soylu tartışmasının iki kazananı var; İnsani ve ahlaki olarak Soylu kazanmış, Ümit Özdağ ise siyaseten Maral Akşener ile arasında rekabette üstünlük elde etmeyi başarmıştır.

Ümit Özdağ’ın mülteciler konusundaki yapıp ettikleri, oyu İYİ Parti’de olan, kaşınmaya müsait ve kaşıdıkça altından din ve millet kardeşliği yerine kafatası kardeşliği çıkan seçmenin kafasını karıştırmaktadır.

Denilebilir ki, Ümit Özdağ’ın şovları Meral Hanımın uykusunu kaçırmaktadır.

Zira İYİ Parti, kitlesinin önemli bir kısmını Zafer Partisi’ne kaptırma tehlikesi ile karşı karşıyadır.

***

Meseleye hem Millet İttifakı içinde hem de dışında, daha başka ve farklı yaklaşmasını beklediğim Saadet Partisi’nin son zamanlardaki suskunluğunu da not edelim.

Karamollaoğlu 2019 yılında;

“Suriyeli Mülteciler meselesini bize yakışmayan tavırlarla çözmemiz mümkün değildir. Bizim milletimiz Suriye olaylarından bu yana gösterdiği kadirşinas ve misafirperver tavırla dünyaya bu konuda örnek olmuştur. Bugün konuyu çözmek için yapılması gereken Suriyelileri kovmak dışlamak değil, Suriye’de yaşanan çatışmaların son bulmasını sağlamaktır. İnanıyorum ki Suriye’de yaşanan kargaşa bittiğinde mülteci krizi kendiliğinden çözülecektir” demişti.

Geçen zaman zarfında Temel Beyin görüş ve düşüncelerinde bir değişiklik var mıdır?

Temel Bey’in ittifak içindeki yerini sağlamlaştırmak için dün böyle dediği meselede bugün başka görüşler serdetmesi beni şaşırtmayacaktır.

Çamlıca Cami hakkında söyledikleriyle Kur’an Kurslarına Ortaçağ zihniyeti yakıştırması yapan CHP Grup Başkanvekili karşısındaki sessizliği sebebiyle Temel Bey’den aklıselim tavrı alma ümidimi çoktan kaybetmiş durumdayım.

Saadet Partisi içinde hala kardeşlerimiz diyebildiğimiz, gündelik hayatta fikir ve görüş alışverişine devam ettiğimiz arkadaşımız, dostlarımız vardır.

Ümmet şuurundan emin olduğum dostlarımdan ricam;

Mülteciler meselesinde Saadet Partisi’nin, Millet İttifakı’nı oluşturan zihniyetten ayrı ve farklı bir noktada durduğunu göstermenin bir yolunu bulsunlar.

Temel Bey’in 2019 yılındaki çizgisinde kaldığını teyit ettirsinler.

Bu önemlidir…

Millet İttifakı içinde ve dışında mülteci nefretine karşı bir müspet düşüncenin güç ve kuvvet kazanmasına vesile olacaktır.

Bilinçaltında İslam düşmanlığı yatan bu faşizan şiddet atmosferinin dağılması için dua ve gayret edelim.