Ülkemizin son kırk yılına büyük darbe vuran ve halen artıklarının temizlenmeye çalışıldığı FETÖ belasına dikkat çeken isimlerden biri de Mehmet Doğan'dır. Doğu’da Molla Muhammed ismiyle tanınan bu alim zat, 2005 yılında kaleme aldığı Rumuzul Kur'an 4 isimli eserinde, “Gülen Haraketi”nin 2014 senesinden sönmeye başlayacağına işaret etmişti.

“Gülen Hareketi”nin ülkemizin başına büyük bir bela olduğunu bulunduğu her platformda dile getiren Molla Muhammed’e 2010 yılında bir operasyon yapılmıştı. Söz konusu operasyonda Molla Muhammed ile birlikte onlarca insan, hiçbir suçları olmamasına rağmen tutuklanıp ceza evine gönderilmişti.

Bu operasyonun startı FETÖ denilen belanın başındaki zat tarafından verilmişti. 6 Nisan 2009’da Fetullah Gülen’in bir görüntüsü yayınlandı. Kaydedilen videoda Fetullah Gülen, "Tahşiye" kelimesini kullanarak belli bir kesimi hedef gösteriyordu. O günlerde Ergenekon, Sarıkız, Ayışığı ve Balyoz isimleriyle yapılan operasyonlarla çalkalanan Türkiye'de "Tahşiyeciler" kelimesini arayan birçok insan, hemen Tahşiye Yayınevi'nin adresine ulaşabiliyordu. “Tahşiye Yayınları” Molla Muhammed’in kitaplarını neşreden yayıneviydi.

Bütün bunların ardından bir gazetecinin köşe yazısında yine “Tahşiye” kelimesi geçiyordu. Akabinde de Fetullah Gülen'in cemaatine ait televizyon kanalındaki bir dizide "Karanlık Kurul" denilen bir heyet “Tahşiye Örgütü”nü icat etti.

OPERASYON TARİHİNE VE BULUNAN DELİLLERE DİKKAT

Tahşiye Yayınları'nın bir anda Tahşiye Örgütü olarak televizyonda lanse edilmesi ve bir gazetecinin köşe yazısı, emniyetin düğmeye basmasına sebep oldu. Yasa dışı, El Kaide örgütü mensuplarının deşifresine yönelik 22.01.2010 tarihinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda, 122 kişi gözaltına alındı. İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere Kırıkkale, Samsun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya ve Adana illerinde yürütülen operasyonun Adana, Mersin, Diyarbakır ve Elazığ illerinde görülen davaların ilk duruşmalarında tutuklu bulunan tüm sanıklar tahliye edildi. Operasyonda adı geçen kişilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü 04 Mayıs 2009, İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ise 24 Nisan 2009 tarihinde teknik takibe alındığı öğrenildi. (Teknik takiplerin başladığı tarihle, Fetullah Gülen’in konuşması ve akabindeki televizyon dizisi arasında müthiş bir zamanlamanın olduğuna dikkat çekmek isterim. Birbirleriyle bağlantılı, zincirleme ilerleyen bir olaylar silsilesi...)

Mahkeme safhasında ortaya çıkan gariplikleri de sıralayacak olursak; 120 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 2 adet el bombası, 1 adet el bombası gövdesi, 1 adet sis kutusu, çok sayıda fişek, kitaplar ve krokiler bulunmuştu. Şüphelilerin birin evinde de 2 tane tabanca bulunmuştu. Tabancaların, ruhsatlı oldukları ve hiçbir olaya karışmadıkları anlaşılınca delil dosyasında çıkarılmıştı. Bulunan el bombalarındaysa şüphelilerin parmak izi yerine, aramayı yapan polislerin parmak izleri bulunmuştu. Parmak izi bulunan polisler, “Eldivenlerimiz yıpranmıştı” diyerek kendilerini savundular.

Yukarıda saydığımız bir kaç tane uyduruk delilden başka bir şeyin bulunmaması, bu operasyonun ne kadar uyduruk olduğunu gösteriyordu.

YAPTIĞI İLMİ ÇALIŞMALAR SEBEBİYLE, FETÖ’NÜN HEDEFİ OLDU

Operasyon sonucunda tutuklanan ve 17 ay hapiste kalan Molla Muhammed, Bediüzzaman hazretlerinin birinci talebesi olan, Albay Hacı Hulusi Yahyagil'in öğrencisidir.

Kur'an, hadis, fıkıh çerçevesinde Risale-i nurla alakalı ilmi çalışmalar yapan Mehmet Doğan, Risale-i Nur'daki bazı cümlelere ters mana veren Fethullah Gülen ve ekibi ile ilmi olarak mücadele etmiş ve bu mücadeleyi Reddül Evham serisi ile kitaplaştırmıştır.

Fetullah Gülen ve ekibi sadece Risale-i Nur'u tahrifle kalmamış, aynı zamanda Kur'an'ın bazı ayetlerine de ters mana vererek, "Yahudilik ve Hıristyanlık hak dindir. Yahudiler ve Hristiyanlar Cennet'e girecektir. Onlar da ehli necattır. Muhammedun Resulullah demeden Cennet'e girilir" gibi İslam'la ilgili olmayan bir inanca karşı Mehmet Doğan ilmi olarak mücadele etmiş ve tespit ettiği ilmi delilleri Rumuzul Kur'an isimli serisiyle kitaplaştırmıştır.

MOLLA MUHAMMED, FETÖ’YE BÜYÜK DARBE VURDU

Molla Muhammed’in, yaptığı ilmi mücadele, elindekileri kaybetme kaygısı yaşayan FETÖ’yü telaşlandırmıştı. Zengin ile fakir arasında hassas bir ölçü ve yardım köprüsü olan zekat müessesi, FETÖ tarafından farklı amaçlar için kullanılmıştı. Zekatın bir ibadet olduğunu ve dolayısıyla bu ibadetin Allah'ın emri dahilinde yapılması lazım geldiğini beyan eden Molla Muhammed Hoca, zekatla alakalı ilmi tespitlerini üç cilt halinde kitaplaştırmıştı. Yani bu ilmi tespitler bir nevi Fetullah Gülen ve ekibinin işlerini sekteye uğratmıştı.

Üç kıtada kılıç sallayarak mücadele eden ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu mukaddes topraklar, kem gözler tarafından sürekli taarruza ve tehdide maruz kalmaktadır. Fetullah Gülen ve ekibi ise hoşgörü ve dinler arası diyalog safsatalarıyla, milletimizi özellikle gençlerimizi uyutmaktaydı. Molla Muhammed ise yazdığı eserlerle gençleri teyakkuza davet ederek, planlanan oyuna karşı ilmen mücadele etmişti.

Selam ve dua ile…

Fiemanillah…