Trabzonspor’un ilk 15 dakikada kalesinde gördüğü iki gol de Karadeniz ekibinin karşılaşmaya henüz konsantre olmamasından kaynaklandı. Gaziantepspor’un Maxim ve Markoviç’ın ayağından kazandığı gollerde Bordo-Mavili savunmanın aynı tip oyun geçişlerine izin vermesinde Bartra ve Vitor ikilisinin hatalarıydı. Bir anda rakibi karşısında 2-0 geriye düşen Trabzonspor, Trezeguet ile farkı 1’e indirdikten sonra Kırmızı-Siyahlı takımın kalesini abluka altına aldı. Özellikle Bakasetas’ın ceza sahası dışından çektiği sert şutlarda konuk ekibin kalecisi Günay, gole izin vermedi. Ev sahibi takımın orta sahasını yönlendiren Marek Hamsik’in milimetrelik ara paslarında gelişen pozisyonlarda Gaziantepspor kalesi büyük tehlikeler atlattı.

Trabzonspor’un kazandığı penaltıya paranteze açmak lazım. Orta hakem Mete Kalkavan’ın 1 metre yanında meydana pozisyonda FIFA hakeminin VAR’dan gelen ikazla beyaz noktayı göstermesi hakemliğimizin nerede olduğunun durumudur. Güney ekibi ilk yarıda iki kez geldiği Trabzonspor kalesinde bulduğu gollerden sonra skoru koruyamadı ve Bordo-Mavili takımı sadece izlemekle yetindi. İkinci yarıya her iki takım da temkinli başladı. Bu yarıda hem Trabzonspor hem de Gaziantep temposu düşük bir oyun sergiledi. İlk 45 dakikadaki futboldan sahada eser yoktu.

İkinci yarıda Trabzonspor adeta tek kale oynadı. Konuk ekip kendi sahasına çekilerek Trabzonspor’un üzerine gelişine izin verdi. Bordo-Mavili takımın baskılı oyunun semeresi olarak 90+8 dakikada gerilerden gelerek Bartra kafayla topu Antep ağlarına bıraktı. Bu da maçın sonucuydu.