Trabzonspor, Monaco’ya karşı ilk 45 dakikaya çok şanssız başladı. 11. Dakikada Gomez’e enteresan bir pozisyon sonucunda Gürcü hakemin kırmızı kart göstermesi, Bordo-Mavili takımın tüm oyun stratejisini ve moralini bozdu. Rakibi karşısında 10 kişi kalan Karadeniz Fırtınası kalesinde de erken gol görünce her şeyini ortaya koymasına rağmen Fransız takım özellikle kenarları kullandı ve ceza sahası önünde kısa paslarla Bordo-Mavili takımın kalesinde gol pozisyonları buldu.

Böyle bir rakibin karşısında sahada eksik olursanız istediğinizi yapmakta çok zorlanırsınız. Fırtına top yapamadı ve arkasında duramadı. İlk yarının sonuna kadar Trabzonspor, Yusuf Yazıcı ile 3 kez Monaco kalesini yokladı ama sonuç çıkmadı. Maçın hakeminin verdiği penaltı bence çok komikti. Fransız takımının oyuncusu için sanki düşünsün de ‘penaltı’ vereyim gibiydi hakem. Öyle de oldu. İlk yarıyı ev sahibi takım 2-0 önde tamamlarken, Enis Bardhi’ye ceza sahası içinde yapılan pozisyonda ‘VAR ‘hakemi kontrole çağırmadı. Fırtına sağ kenarda başlayan Trezeguet’i pek çalıştırmadı. Takımın orta sahasındaki virtüözü Hamsik, rakibin pozisyonuna göre yavaşlattı ve hızlandırdı. Karşılaşma 11’e 11 olsaydı skor değişik olabilirdi.

Bordo-Mavililerde Teknik Direktör Avcı, Yusuf Sarı ve Hamsik ’in yerine oyuna Umut Bozok ve Bakasetas’ı aldı. Bu Fırtına için gol amaçlı olmalıydı. Yunan oyuncu böylece 10 numaranın hakkını verdi attığı golle. A. Kadir Ömür ve Djaniny oyuna girince Trabzonspor biraz olsun hareketlendi.

Ancak ev sahibi takım her yönüyle sahaya ağırlığını koyan bir takımdı. Trabzonspor rakip kaleye gidemedi. Fransa Ligi’nin güçlü ekibi zorlanmadan bir galibiyet kazandı. Burada teşekkürler, Trabzonspor’u 90 dakika destekleyen taraftarlara. Bu maçın rövanşı gelecek hafta Trabzon’da oynanacak. Fırtına bu maçta gerçek gücünü ortaya koyacak.