Beşiktaş ile Trabzonspor’un İstanbul’daki karşılaşmasının ilk devresi futbol açısından sıkmayan ve her dakikası heyecan veren bir görüntüde cereyan etti. Her iki takımın da atak başlangıçları sol taraf idi. Ev sahibi takım N’Koudu ile Trabzonspor ise Trezaguet ile ataklarını yoğunlaştırdı.

Bordo-mavili takımın ilk golü Bakasetas’ın attığı korneri Beşiktaş defansı seyredince usta golcü Gomez topu siyah-beyazlı takımın ağlarına gönderdi. Her iki takım da hızlı oynama çabasındaydı. Beşiktaş, orta alanda çevirdiği topu önce daha sonra da Ghezalle ulaştırarak gol umudu taşıyordu.

Siyah-beyazlılar sol kenardan N’koudu’nın getirdiği toplardan beklerken tersi oldu. Ghazella ve Rosier oluşumunda Trabzonspor’un kalesine sıfıra yakın mesafeden yapılan ortayı Trabzonspor sağ beki Larsen'in, sol ayağına gelen topu sağ ayağıyla kendi kalesine atması bir hataydı. Skorda eşitlik sağlanınca Trabzonspor’da herhangi bir motivasyon bozukluğu yaşanmadı.

İstanbul ekibinin savunmasının kalecisine göndermek istediği boş kalan topu yakalayan Mısırlı Trezeguet bordo-mavili takımı bir kez daha öne geçirdi. Daha sonra bir pozisyonda Ghazella’nın sakatlanması Beşiktaş için önemli bir şanslılıktı.

İkinci yarıda Beşiktaş daha ataktı. Trabzonspor ise 2-1’lik üstünlüğünü korumak istedi. Kontrataklarla skoru artırmak istedi. Trabzonspor, Bardhi ile buna yaklaştı ama olmadı. Beşiktaş’ta Valérien Ismaël ve Trabzonspor’da Abdullah Avcı oyuncu değişimleriyle hamle yaptı. Cenk Tosun Kartal’ın beraberlik golünü kaydetti.

Hakem Ali Şansalan dev maçı iyi yönetti. Yusuf Yazıcı’ya gösterdiği kart doğruydu.