Dünya bir köy gibi kâri. Büyük, garip bir koca köy gibi. Bakma sen bu kadar insanlık, merhamet, adalet gibi büyük cümleler kurulduğuna. Hepsi yalan. Muhtarı kötülük bu köyün. Tek bildiği zulüm ve tek sevdiği kendi menfaati. Bizler orada ısrarla ve inadına adaleti, merhameti, insanlığı savunanlarız.

Daha önce söyledim sana “biz varsak halen dahi merhamet var ve biz varsak insanlık var. “Batı” vicdanını yitirdi ya da hiç bulamadı belki de onu. Aklı var diyenlerle dolu etrafımız. Belki öyle lakin vicdanı olmayan bir akıl; dışlamaktan, ötekileştirmekten, zulümden ve ölümden başka bir şey üretemiyor. Bildiği tek koku kan kokusu, gül nasıl kokar onu bilmiyor. Çocukların çığlıklarını işitiyor ama gülen bir çocuğun sesinin cennetten gelen bir ses olabileceğini anlayamıyor. Öldürmeye o kadar meftun olmuş ki yaşatmak denen halin hikmetinin farkında bile değil. Yani gönlü, yani vicdanı yok ve kalbi yok” diye.

Yoksa onlar kendileri gibi olmayanı, kendi inandıklarına inanmayanı kendi renginde olmayanı insan yerine dahi koymazlar. Batı böyledir. Ve çürümüş vicdanlarından gelen kokuları tüm dünyaya salmak için ellerinden ne gelirse yaparlar da bunu da medeniyet sanırlar.

Daha birkaç gün önce hep beraber gördük bunu. Sırf rengi farklı diye bir insanı bir futbol maçında dünyanın gözü önünde aşağılayacak, hakir görecek kadar cesareti nereden bulduklarını anlamaya çalışmak bile çok zor. Her şeyden öte –varsa- vicdanı sızlamaz mı insanın?

Sızlamıyor demek ki!

İnsanın diğer bir insana üstünlüğü olmadığına inanarak yaşayanlardanız biz. Şükür ki öyleyiz. Biri başka biri başka diye küçümseyemeyiz. Ama şunu da görmek zorundayız ki bize senelerdir “medeni” diye yutturmaya çalıştıkları batı da işte tam olarak o gün gördüğümüz gibidir. İkiyüzlüdür, yalancıdır ve vicdansızdır.

Onlar gibi olmak ve onlara benzemek de bizim için en hafif tabirle utançtır.

“Bunca cehalet ancak ilimle olur” diye bir söz var bilirsin. Bu da bana onun gibi geliyor. Zira ne kadar ilerledi dedikse o kadar geride kalıyorlar. Ne kazandıysak insanlık namına bunlar hepsini dünya için kaybediyorlar.