Bu aralar Türkiye Büyük Millet Meclisi sakin günlerini yaşıyor. Genel Kurul 3 Ocak 2017 gününe kadar tatilde. Ancak, Anayasa Komisyonu sabahlara kadar çalışmasını sürdürüyor. Milletvekillerinin birçoğu seçim bölgelerinde. Birçoğu da komisyonlardaki çalışmalara katılıyor ya da izliyor.

Anayasa Komisyonu bu aralar yoğun mesai ile çalışmasını yürütüyor. AK Parti ve MHP komisyonda ortak hareket ederek, Anayasa değişikliğinin maddelerini bir bir kabul ediyorlar. CHP ve HDP’li üyeler de ortak muhalefet etme sanatını icra ediyorlar.

Anayasa’da değişiklik teklif edilen maddeler uzun uzun tartışılıyor komisyonda. Eleştiriler, laf atmalar, hatta kavgalara tanıklık ettik ve ediyoruz.

Önceki gece Anayasa Komisyonu toplantısından milletvekilleri arasındaki bir sözü buraya taşımak istiyorum. Tam MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı söz almıştı ki, CHP tarafından Sancaklı’ya şöyle bir laf atıldı. “Saffet Sancaklı’yı iyi gol atan olarak izlerdik. Tabii o zamanlar Milletvekili değildi. Şimdi de burada AK Parti’ye iyi bir gol atacağını umuyoruz.”

Saffet Sancaklı’da CHP’lilere ayar verdi ve MHP’nin duruşunun ülke çıkarlarının yanında olduğunu söyledi. Sonra da, “Bu duruşu MHP her dönemde gösterdi. Bugün de aynı duruş içindeyiz” dedi.

Millilik başka bir şey. Vatan aşkı başka bir şey… Evet mesele büyük Türkiye’nin yeniden yapılanması meselesidir. Mevcut sistem çözüm yerine sorun üretiyor ve artık içinde bulunduğumuz coğrafyada çözüm üreten ülke olmak zorundayız. Artık koalisyon dönemlerini kaldıracak halimiz de sabrımız da yok.

CHP ise bütün savunmasını tek adamlık tartışmasına getirmekten başka bir şey yapmıyor. Yapmadı da… Sistemin tıkandığını ya görmüyorlar veya görmek istemiyorlar. Her şeye muhalif bir duruşları var. Yani CHP bildiğimiz gibi… Yapıcı eleştiriler de yapmıyorlar desek haksızlık etmiş oluruz. Ancak genel anlamda muhalefet olsun diye yapılan konuşmalara tanık oluyoruz. Anayasa Komisyonu’nda bugün tamamlanması beklenen görüşmeler, yeni yılda genel kurula gelecek. Meclis Genel Kurulu’ndan da geçerse, ki tahminler o yönde. Artık millet yeni anayasa için kararını verecek. Bu anayasa değişikliğinde en önemli kazanım gençlere geliyor. 18 yaşını dolduran gence seçme hakkı verilmişti, ancak seçilme hakkı yoktu. Şimdi seçme hakkının yanı sıra seçilme hakkı da verilmiş olacak.

Yani şimdi sandık milletin önüne geliyor. Sandığın milletin önüne gelmesi ile de meydanlar demokrasinin gereği şenlenecek. Şiddetin değil, fikirlerin çatıştığı bir referandum süreci olmasını cani gönülden dilerim.

Bu referandum ile Yeni Türkiye’nin yeni yapısı oylanacak. Milli irade ne derse o olacak. Bu yüzden siyasetçiler sahaya inecek ve milleti ikna etmek için kabiliyetlerini ortaya koyacaklar.

Güzel günler göreceğiz ülke olarak. Çünkü bu millet güzel günler görmeyi hak ediyor…

Bunun için her siyasetçiye de görev düşüyor. Haydi hayırlısı…

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar

1517 – Osmanlı Orduları Kudüs’e girdi.

1898 – Gülhane Askerî Tıp Mektebi açıldı.

1903 – Chicago’da (ABD) bir tiyatroda çıkan yangında 600 kişi öldü.

1922 – Vladimir İlyiç Lenin Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği’nin kurulduğunu açıkladı.

1946 – Demokrat Parti’yi komünistlikle suçlayan Yozgat Valisi Sadri Aka mahkûm oldu.

1953 – İlk NTSC sistemli televizyon cihazları piyasaya verildi. RCA firmasının ürettiği bu cihazların tanesi 1.175 dolardan satıldı.

1958 – Fidel Castro liderliğindeki isyancılar Küba’nın başkentini ele geçirmek üzereler. Castro, Batista’nın askeri rejimini yıkmayı hedefliyor.

1960 – Uluslararası Para Fonu, IMF ve Avrupa İktisadi İşbirliği Teşkilatı Türkiye’ye kredi vermeyi kabul etti.

1972 – Amerika Birleşik Devletleri başkanı Richard Nixon, “Hanoi’nin bombalanmasını durdurun” emrini verdi.

1993 – İsrail ve Vatikan karşılıklı olarak birbirlerini tanıma kararı aldılar.

1997 – Cezayir’de silahlı kişiler dört köyde katliam yaptı, 412 kişiyi öldürdüler.