Yine bir yıl bitiyor bugün itibariyle!.. Yarından itibaren atacağımız tarihlerde 2016 yerine 2017’yi kullanmaya başlayacağız.

Ortalık yeni yıl çılgınlıklarına hazırlanan, sürü psikolojisiyle nefsinin peşinden koşan insanlarla(!) dolu… Herkes hız ve haz peşinde!.. Hazlarının peşinde o kadar hızlı koşuyor ki insanlar, ne dünyadan haberdarlar ne çevrelerinden ne de ne kaçırdıklarından!..

Kimi aldığı bir bilete vuracak paranın ve emeksiz zengin olmanın hayaliyle sabırsızlıkla 01.01.22017’’yi bekliyor, kimi 31 Aralık işleyeceği günahların hazzıyla sarhoş durumda!..

Kimi çevre dostu, ağaçsever; sadece yılbaşına özel kesilmiş çam ağacını süsleyip evinin en müstesna köşesine asmış bekliyor 31 Aralık gecesini!..

Kimi hayvansever, güzünün yaşına bakmadan kesilip sadece yılbaşına özel hazırlanmış yılbaşı hindisinin siparişini vermiş ve yemek için 31 Aralık gecesini bekliyor. Müslüman’ın kurbanını vahşet ve dehşet olarak niteleyen “hayvan”sever için kesilen bu hindiler, bostanda bittiği için aklına hiç hayvan sevgisi gelmiyor bu “hayvan”severin!..

Yılbaşını bir Hristiyan’dan daha fazla bekleyen, bir Hristiyan’dan daha fazla ona anlam yükleyen, aşkla ve şevkle kutlamak için her türlü hazırlığı yapan Müslüman Hristiyanları anlıyorum da bu ülkenin hamuruyla yoğrulmuş ortalama insanımızı anla/ya/mıyorum!.. Siz neyi kutluyorsunuz? Hiç düşünmez misiniz biz neyi kutluyoruz diye?

Yılbaşı gelince yeni yıla girince hayatınızda ne değişiyor ki kutlama gereği duyuyorsunuz?

Dünyada akan Müslüman kanı duruyorsa hep beraber kutlayalım, YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN! Halep’te açlıktan ölmek üzere olan insanların karnı doyuyorsa hep beraber kutlayalım, YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN!

Suriye’deki iç savaş bitiyorsa, Katil Esed defolup gidip Müslümanlar kurtuluşa eriyorsa, evini barkını, yurdunu yuvasını terk etmek zorunda kalanlar evlerine, yurtlarına dönüyorsa hep beraber kutlayalım, YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN!

İsrail işgali altındaki Filistin toprakları kurtuluyorsa, Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşuyorsa hep beraber kutlayalım, YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN!

Arakan’daki Budist rahiplerin ve tüm aşağılıkların Müslümanlara yaptıkları zulmün hesabı sorulup gereği yapılıyorsa hep beraber kutlayalım, YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN!

Afrika’daki açlık, yoksulluk, sömürü bitecekse ve oradaki insanlar bundan sonra insan gibi yaşayacaksa hep beraber kutlayalım, YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN!

Evinde, işinde, hayatında büyük değişiklikler olacaksa; dertlerini geride bırakıp güzel günlere erişeceksen, tüm sıkıntılarından kurtulacaksan hep beraber kutlayalım, YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN!

Yok, bunların hiçbiri olmayacaksa; sadece evindeki takvim değişecekse, yaşına bir yaş daha eklenecekse ne diye yeni yıl kutlayacağım diye yırtınıp duruyorsunuz!..

Yeni yıl kutlayıp günahınıza biraz daha günah ekleyip şehvetinizin peşinde koşup hayvani nefsinizi tatmin edene kadar oturup geçen bir yılın muhasebesini yapın!.. Hayatınızda çok büyük öneme sahip kocaman bir yılı nasıl da heder ettiğinizi düşünüp ağlayın, sızlayın, dizinizi dövün!..

Bu geçen günler hiçbir zaman geri gelmeyecektir ve sizi gireceğiniz çukura biraz daha yaklaştıracaktır!..