Suriye konusunda en çok sorun yaşayan ülkeyiz. Dolayısı ile Amerika’dan ve Rusya’dan önce bölgedeki sorun bizi ilgilendiriyor. 4 milyon Suriyeliyi misafir eden, yani elini taşın altına koyan da biziz.

Suriye sınırımızda terör koridoruna izin vermeme kararlılığımızı da dünya gördü. Suriye konusunda Amerika ile güvensizlik sorunu yaşadığımız açık. Terör örgütlerini eğiterek, silah vererek desteklediği yönündeki duruşunu da kabul edemeyiz. Tehditleri bile artık milletimizin canını sıkıyor. Amerika’nın Türkiye aleyhtarı örgütleri desteklemesi de kabul edilemez.

Bu nedenle stratejik ortak dediğimiz Amerika’nın sicili çok bozuk. Suriye’de terörün bitmesini Suriyeliler de istemektedirler. Suriye’nin meşru yönetimi Şam ise bizim de bu meşru yönetimle görüşme yapmamızdan daha doğal hiçbir şey olamaz.

Rusya üzerinden değil, bana göre de direk Suriye Şam yönetimi ile oturup sınırımızdaki terör unsurlarının bertaraf edilmesinde iş birliği yapmalıyız.

Devletler arasında duygusallık olmaz. Ülke çıkarları neyi gerektirirse o çıkarlara göre hareket edilir. Gerektiğinde diplomatik kavga edilir, gerektiğinde ise el sıkışılır.

Bu nedenle bana göre de bir an önce Suriye ile oturup, ülkelerindeki terör unsurlarının temizlenmesinde işbirliği yapmalıyız.

Selam ve dua ile…