Sarı-kırmızlı ekip geçtiğimiz evinde Aytemiz Alanyaspor’uağırladı. Aslanlar bu karşılaşmayı farklı bir şekilde kazanıp 3 puanı hanesini yazdırmayı başardı.

Önemli olan Galatasaray’ın farklı kazanması değil, 3 puan alması değil. Sarı-kırmızlı ekibin en büyük sıkıntı savunması. Yediği golden de belli oluyor.Geçen hafta aynı şekilde kalesinde çok gol gören Galatasaray, bu savunmaya acilen bir çözüm bulmalı.

Hakan Balta’nın son haftalarda hataları çoğaldı.Basit hatalar olsa bile takıma zarar verecek hatalar bunlar. Hakan Balta gibi profesyonel bir futbolcu böyle hatalar yapmamalı ve eski formuna kavuşmalı.

Sabri Sarıoğlu, bildiğimiz gibi kendi ceza alanında rakip futbolcuya çalım atmaya çalıştı ve önemli bir top kaybı yaparak takımını az kalsın geriye düşürecekti. Bu hata karşılaşmanın ilk dakikalarında gerçekleşmişti.

Uzun lafın kısası, Galatasaray’ın savunması “404 not found” hatası veriyor. Riekerink Bey’in bu hataya çözüm bulması gerekiyor. Windows bile zor çözüm bulamıyor buna,Riekernik nasıl bulacak, meçhul…

SNEIJDER SON DERECE ŞAŞIRTICI

Hollandalı SneijderAlanyaspor karşısında yıldızlaştı. Takımın gollerinde büyük katkısı olan Hollandalı 1 gol ve 3 asistle maçı bitirdi. Galatasaray deyince aklımıza bu futbol gelmeli. “Savunma hariç” takımın geri kalan bölümlerinde sorun yok. Herkes çok güzel bir performans sergiledi ve sarı-kırmızılı ekip şampiyonluk yolunda iddialı olduğunu bir kere daha kanıtladı.

BRUMA’NINŞUTLARI ZAYIF

Siyah inci Bruma Galatasaray’a geldiği günden beri şunu söylerim:“Bruma’nınşutları çok zayıf.Bire birde adam geçmekte üstüne yoktur. Çok seri ve hızlı bir oyuncudur. Tek sorunu, topa sert vuramıyor.” Bruma daha fazla çalışıp bu zayıf yönünü geliştirmeli ve takımına ve kendisine daha fazla katkıda bulunmalı. Bruma eğer bu hatasını anlayıp kendini geliştirirse kendi değerini de arttırır.

Öte yandan, Yasin ve Bruma maç sonunda tartıştı gibi haberler medyada yer almıştı. Kardeşim, futbol bu, sinirle, öfkeyle takım arkadaşına kızarsında, bağırırsında, neden pas vermedin veya neden oraya topu attın diye…Bu tür olayları medya büyütmemeli, takım içinde karışıklığa neden olmamalı.

EREN’DE GELİŞME VAR

Haftalardır Eren Derdiyok’u eleştiriyorum ve sonunda bu eleştirilerin etkisi olduğunu Alanyaspor maçında anladım. Yine birçok pozisyona girip çok gol kaçırsa da, bu karşılaşmada,uzunca bir süredir devam eden gol orucunu bozmasını bildi. Takımına 1 gol atarak katkıda bulundu ve bu golle ligde 7. golünü atmış oldu.