Türk Silahlı Kuvvetleri her ne kadar tarihini Mete Han’a dayandırarak 2200 yıllık bir geçmişi olduğunu söylese de, modern yapısıyla II. Mahmut zamanında kuruldu. Sürekli olarak darbelerle anılan devşirme Yeniçeri’nin külleri üzerinde yeşeren bu yeni ordunun adı “Muhammed’in Ordusu” anlamında Asakir-i Mansure-i Muhammediye idi. İşte bu yüzden, TSK’nın halk arasındaki ismi iki yüzyıldır “Mehmetçik”.

Çanakkale’de destan yazan, Sakarya’da asırlardır süren geri çekilmeyi durduran TSK yakın dönem tarihinde üç başarılı, bir de başarısız darbe girişimine karıştı. Acaba CHP, TSK’nın görkemli tarihinde kara delikleri ifade eden bu darbelerden dolayı orduya garez duyuyor olabilir mi? Öyle olsa, 1960 darbecileri koltuklarını bir çırpıda CHP’lilere terk etmez; 28 Şubat’ta üniformasını çıkaran darbeciler CHP’de soluğu almazlardı herhalde.

KİM SATILIK?

TSK, bugün hem Suriye’de, hem de Libya’da dengeleri değiştiren, Irak’ta 40 yıllık terör üslerini paramparça eden bir güç. Öyle ki, Azerbaycan’a verilen yerli üretim SİHA’lar, sadece 30 yıllık Ermeni işgalini sonlandırmadı, aynı zamanda tüm dünyanın “savaş konsepti”ni değiştirdi. Artık milyon dolarlık tanklar ve hava savunma sistemleri, akıllı yazılımlara sahip Türk silah endüstrisi karşısında çaresiz durumda. Kısa bir süre öncesine kadar Almanya’nın himmetine, İsrail’in dostluğuna muhtaç olan savunma sanayimizde şu anda 7 Türk firması, dünya ölçeğinde silah, araç ve mühimmat üretir hale geldi.

Öyle ise FETÖ’den temizlendikçe terörle mücadelesi güçlenen, sadece yurt içinde değil yurtdışında PKK’ya kök söktüren TSK’ya neden “satılmış” dedi CHP’li vekil Ali Mahir? Aslında cevap, sorunun içinde öylece duruyor.

CHP, daima TSK’nın içine asırlar öncesinden gelip bir ur gibi yapışan “kazan kaldıran darbeci”lerini sevdi. Mehmetçiği terörü ezerken değil, bu habis ur terörün ömrünü uzattığında sevdi.

SİHALAR MAHİRLERİ DE VURMUŞ OLMASIN

Mehmetçiğe “satılmış” diyen CHP’li Ali Mahir’in ise çok daha derin bir yarası var. Bu yara, adaşı diğer bir Mahir’e kadar uzanıyor çünkü. Mersin milletvekili Ali Mahir, TSK’nın bu büyük başarılarını görmezden gelse de, Türkiye’de sol terörün kurucu önderi, banka soymaktan, adam kaçırıp infaz etmeye kadar bir dizi terör faaliyetinin ilk örneğini veren Mahir Çayan’ı her yıl doğum gününde anmayı asla ihmal etmiyor.

Mehmetçik’e kurşun sıkan Mahir, Kızıldere’de hak ettiği cezayı almıştı. Fakat öyle görünüyor ki, THKP-C’nin yediği bu kurşun Mahirlerin yüreğinde hiç soğumamış. Bu terör örgütünün ardılı olan yapı, Barış Pınarı Harekâtı sırasında TSK’ya karşı savaştı. CHP liderinin “girmeyin” dediği Afrin’den PKK’yı temizlerken karşımıza Mahir’in yoldaşları çıktı. Bunların bir kısmı kimyasal silahlarla boğulan Suriye halkına düşmanlık edip, Beşşar katilinin ordusuna gönüllü yazılanlardı. Çünkü Esat rejimi 40 yıldır Türkiye’ye düşmanlık eden ne kadar terörist varsa desteklemişti. Şimdi kendisinin desteğe ihtiyacı vardı. Diğer kısmı ise PKK’nın parayla tuttuğu Mahirlerdi.

Fakat Mehmetçik hepsini ezdi geçti.

Unutmasınlar:

TSK, adına yarışan aslına döndükçe Mahirler de deliye dönecek.