Galatasaray 13. haftayı Fatih Karagümrük maçıyla açıyor. Karagümrük evinde kaybetmeyen güzel oynayan bir takım ama Galatasaray da deplasmanda şu ana kadar sadece bir maçını kaybetti.

Kupa maçında rotasyonlu bir kadroyla Darıca Gençlerbirliği karşısına çıkan Galatasaray, tur atlamanın verdiği moralle Karagümrük maçına çıkacak. Fatih hoca her ne kadar kupa maçındaki skordan memnun olmasa da bu karşılaşmayı as kadroyla kayıpsız geçmenin hesaplarını yapmıştır.

Bu sezon deplasmanlarda iyi bir grafik çizen Cimbom, bu karşılaşmayı da kazanıp liderlik için hesaplarını sürdürecek. Karagümrük’te cezalı oyuncuların fazlalığı ise karşılaşmada Galatasaray’ı bir adım önde gösteriyor.

Tabii ki her zaman kâğıt üstünde favori olan takımın kazanacağını söylemek basit olsa da futbolda oynanmadan maç kazanılmıyor. Ben bu karşılaşmada Fatih Hoca’nın hata yapacağını zannetmiyorum. Bu maçı da kazanarak deplasman galibiyetlerine bir yenisini ekleyecektir.

Bartuğ sürprizi olur mu?

Fatih Hoca’nın Darıca maçının son dakikaların oyuna almak istediği Bartuğ Elmaz’ın oyuna giremeden maçın bitmesi sonrası Hoca, “Bartuğ’a borcumuz olsun” demişti. Bu karşılaşmada eğer Galatasaray skor üstünlüğünü yakalarsa hocanın bu maçta oyuna alabileceğini düşünüyorum.

Eksikler tamamlandı

Eksik oyuncularında takıma dönmesiyle eli daha da güçlenen Fatih Hoca bu karşılaşmada Falcao’yu oynatır mı? Galatasaray’da geldiği günden beri sakatlıklarla boğuşan Falcao bu maçı da kaçırırsa oynadığı ve kaçırdığı maç sayısı eşitlenecek. Diagne’den Falcao’nun sakatlığında iyi faydalanan Galatasaray, bu maça da Diagne ile başlayacaktır ama Falcao’nun bu maçı da kaçırmasıyla taraftarın sabrı iyice taşacaktır. Bir diğer isim Saracchi’nin de karşılaşmada oynayıp oynamayacağı ise merak konusu.

Yinede hoca kazanan kadroyu bu maçta da bozmayacaktır. Seyir zevki güzel, keyifli bir maç olacağını ve Galatasaray’ın hata yapmayacağını düşünüyorum. Bekleyelim görelim…