Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde hemşireler, tıbbi sekreterler, anestezi uzmanları gibi, sağlık çalışanları başta olmak üzere işe gitmek zorunda olan İstanbul halkı yollarda kaldı. Polisi, zabıtayı arayarak hastaneye gitmek için yardım istediler.

İstanbul yönetilemiyor, İBB alanına giren her hizmette keşmekeş yaşanıyor. Salgından önce de olan ama salgın olunca artık hayatı aksatmanın ötesine geçip tehlike haline gelen bu beceriksizlik hali 16 milyon insanın hayatına kasteder duruma vardı.

Kendine “Yerel hükümet” diyen Ekrem İmamoğlu ve her işin altında olup birden fazla müdürlüğü olan Murat Ongun, sürekli konuşuyor ve konuşmaktan başka hiçbir şey yapmıyorlar. İstanbul’da belediye yok oldu ve hiç aksamadan devam eden hizmetler teker teker halkın tepesine çöktü. Otobüsler mevcut, şoförler mevcut, yakıt mevcut, devletin desteği mevcut hiçbir eksik yok ama Ekrem İmamoğlu tıkır tıkır işleyen bu sistemi bile altüst etti, yollarda kaldık.

Valilik, Ulaştırma Bakanlığı ve elbette son kertede Cumhurbaşkanlığı İstanbul’a, İstanbulluya destek olmalı. Biliyorum; ne valiliğin ne de Ulaştırma Bakanlığı’nın böyle bir mesuliyeti var. Ancak olmadı, olmuyor, yapamıyorlar. Hizmet etmeyi beceremiyorlar, konuşuyorlar, karikatürler, video klipler yayınlamayı, sosyal medya trolleriyle sağa sola sataşıp insanların huzurunu bozmayı beceriyorlar ama hizmet işinde hiç yoklar. Hal böyle olunca; şımarık, beceriksiz ve eli-gözü işte olmayan birinin kaprisleri yüzünden İstanbul halkının hayatı aksıyor: hatta tehlikeye giriyor.

Ekrem İmamoğlu gibi çok konuşup hiç iş yapmayan tipler, hayatın her alanında zararlı ve gereksiz insanlardır. Onun ağzına laf verip sağda solda ağlamasına fırsat vermeden halkı desteklemenin bir yolunu bulmak lazım. İstanbul halkı olarak mağdur durumdayız, desteğe ihtiyacımız var. Ancak bu destek, Ekrem İmamoğlu’na dört gözle beklediği “Beni engelliyorlar” diyerek kötü İngilizcesiyle Türkiye dedikodusu yapma fırsatını da vermemeli.

Son kertede Türkiye’ye laf gelmesin, isterlerse bütün otobüsleri kaldırsınlar; biz yürümeye de razı oluruz. İstanbul halkının desteğe ihtiyacı var ama bunların da ülkemizi karalamasına fırsat vermemek lazım.