Dün yine terörün kahpeliğini, hainliğini ve alçaklığını gördük İstanbul Beşiktaş’ta. Durmayacaklar, ama bizi terörle terbiye edemeyecekler. Birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar. Yürüyüşümüzü engelleyemeyecekler. İnanın bu alçakların sonları çok yakındır.

Terör örgütleri, istihbarat örgütlerinin gizli desteğini almadan hiçbir şey yapamazlar. Teröristlerin örgütlenmesi, silahlanması, maddi desteği, eğitilmeleri, eylemleri vs aklınıza ne geliyorsa hepsinin arkasında gizli örgütler vardır. Eylem yapanlar ruhlarını şeytana satmış zavallılardır. Gizli örgütlerin arkasında da para gücü vardır. Para gücünü kontrol edenlerin dünyayı istedikleri gibi yönetme ve güçlerine güç katma çabaları vardır. Onlar için İslam’ın büyümesi ve gelişmesi bir tehdittir. Çünkü İslam doğruluğu, iyiliği emreder. Onlar ise dünya gücünü ellerinde tutmak için her türlü kötülüğü taşeronlar aracılığı ile yaparlar, yaptırırlar.

Kuran’da Allah şunu söylüyor: “O (Allah) ki ölümü ve hayatı, hanginizin amelce daha güzel olduğunu imtihan için yarattı. O Azîz ve Gafûr’dur.” (Mülk Sûresi, âyet 2)

Müslümanların derdi Allah’ın rızası üzerine yaşama gayretidir. İslam peygamberi bütün insanlığı kurtuluşa davet eder. İşte bu yüzden Müslümanlar insanlığın kurtuluşunu isterler, iyiliğini isterler. İnkarcılar da şeytanla iş birliği içinde kötülükleri ile güçlerini korumaya çalışanlardır. İyi ve kötünün savaşıdır bu savaş. Şeytan ile hak mücadelesidir bu mücadele.

Ölüm her insan için kaçınılmaz sondur. Nasıl yaşadığın ve nasıl öldüğün önemlidir. Kime hizmet ettiğin, kim için yaşayıp öldüğün önemlidir. Her canlının hayatı ve ölümü, Allâh’u Teâlâ’nın yaratması ve takdir etmesiyledir. Müslümanlar buna inanır ve buna göre yaşar. Hiçbir kimseye takdir olunmuş vaktinden önce hayat verilmez ve yine hiçbir kimse eceli gelmedikçe ölmez. Eceli gelince de bir saniye olsun daha yaşayamaz. Nitekim Kur’ân-ı Kerîm’de: “Halbuki Allah bir nefsi eceli geldiği zaman aslâ te’hîr buyurmaz…” (Münâfikûn sûresi, âyet 11) denmektedir.

Müslümanların arasına fitne sokma, ayrıştırma, bölme ve parçalama çabaları bu yüzdendir. FETÖ bu yüzden yıllarca üst aklın desteği ile örgütlendi, beyinler yıkandı. Biz inandık ki, ölüm ancak Allah’ın elinde. Biz inandık ki, Allah yolunda ölmek ölümün en şereflisidir.

Yürüdüğümüz kutlu yürüyüş sadece ve sadece sahibinin rızası içindir. İnsan asla sahipsiz de değildir. “İnsan, ‘kendi başına ve sorumsuz’ bırakılacağını mı sanıyor? (Kıyame-36)”

Dünya var oldukça batıl ile hak mücadelesi devam edecektir. Siz ne taraftasınız?

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.