Bu şartlar altında Türkeli’nin Anadolu coğrafyasında tutunmaya çalışmasının artık bir manası yoktur.

Ulus Devlet pratiği buraya kadar…

Deniz bitmiş kara görünmüştür…

Batının Türkiye’ye karşı her türlü terör örgütlerini destekliyor olması ve yeni yeni terör unsurlarını peydahlayarak tutunduğumuz coğrafyayı adeta bir satranç tahtası gibi kabul ederek bizi pek heveslisi olmadığımız bir oyunun içine sürüklemesine verilecek bir cevabımız olmalıdır.

Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan da 2016 yılında Musul Operasyonu'nun ilk gününde bu konuya temas etmiş, “Ne işimiz var bizim Suriye’de” diye soranlara, “Beyfendiler arzu ederse Misak-ı Milli'yi okurlar" demişti.

Türkiye’nin yapması gereken masaya yeni bir harita sürerek, oyunu bozacak bir hamle yapmasıdır.

Bu gerçekleşir, gerçekleşmez o tamamen ayrı ve şartlara matuf bir konudur.

Bize düşen şartları zorlamaktır…

Ama artık Türkiye olarak, üzerimizde oynanan oyunu gördüğümüzü ve diri diri ameliyata razı olmayacağımızı yeni bir harita ile yedi düvele göstermemiz gerekiyor.

Yeni bir harita derken elbette yeni değil…

Bu harita ve Misak-ı Milli kararları, Milli mücadele hedeflerini ve vatanımızın sınırlarını 1920 yılında kesin olarak belirlenmişti.

Son Osmanlı Meclis-i Mebusanın aldığı kararlardır.

Bu kararlar meclis onayından geçerek resmiyet kazanmıştır.

Misakı Milli kararlarının ilk maddesi;

Mondros ateşkesi imzalandığı sırada işgal edilmemiş bölgeler Türk vatanıdır, parçalanamaz.

Misak-ı Milli sınırları içerisinde hiçbir terör yapılanmasına, devlet kurma heveslerine müsaade edilmeyeceği ilan edilerek dünyayı avucunda oynatan devletlere güzel, yerinde ve tarihi bir cevap verilmelidir.

Terör yapılanmalarına da Misak-ı Milli sınırlarını terk etmeleri için süre verilmeli ve yeni bir süpürge operasyonu ile sınırlarımızı terk etmek istemeyen hainler bulundukları yerde toprağa gömülmelidir.

Bunun için bütün partilerin ortak mutabakatı sağlanmalı, beka denilen kavramın artık Misak-ı Milli ile özdeş olacağı belirtilmelidir.

Dost ve düşman böylelikle aleni bir şekilde ortaya çıkmış olacak ve Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunları boşa çıkartılmış olacak.

Büyük ve güçlü Türkiye buna muktedirdir.

Bütün hazırlıklar buna göre yapılmalıdır.

Zoru, zor oyunu Misak-ı Milli bozar!

Zoru, zor oyunu zor bozar…