Eminevim 5yüz60 Kurtköy Otel Projesi mağdurları önce Ümraniye sonra da Pendik şube önünde ellerinde pankartlarla eylem yapıyorlar.

Mağdurlar ne istiyor, Eminevim neden susuyor?

Eminevim, 2014 yılında Beşyüz 60 Kurtköy Otel Projesi’ni satışı vaadi sözleşmesiyle 10 günlük kullanım hakkını tapu garantisiyle satışa çıkardı.

Satılan her dairedeki 1/36’lık hisse karşılığında kira sözleşmeleri, Elbirliği Otel İşletme Modeliyle ortak bir şekilde tamamlanacağı ve işletileceği, satışa sunulan 10 günlük kullanım hakkının karşılığında verilecek olan tapu fiyatlarının 2014 yılından itibaren her yıl arttırılacağı garantisiyle imzalandı.

Otel inşaatı taahhüt edildiği 10.10.2016 tarihinde bitirilememesi halinde kira garantisi verildi.

Zamanında bitiremediler.

İştirakçiler Eminevim ile görüştüklerinde her seferinde “Yıl sonunda bitirilecek” cevabını aldılar.

2021 yılının Ocak ayında ilgili kira ödemeleri iştirakçilere fiyat artırımı yapılmadan yatırılınca film koptu.

“Yönetim kurulumuzun aldığı karar. Bundan sonra kiralara zam yapılmayacak” dediler.

Sözleşme gereği bu mümkün değildi. Bundan sonra Eminevim mağdurlarla görüşmeyi kesti.

Sosyal medyada bir araya gelip seslerini duyurmaya çalıştılar.

Ben mağdurlarla sosyal medya üzerinden tanışarak dertlerini
dinledim.

Eminevim, 5yüz60 Kurtköy Otel Projesi iştirakçileri, sözleşmeye aykırı olarak Ocak ayında kiralarının eksik yatırıldığını, otel inşaatının bitmiş ve otel yabancı bir oteller zincirine satılmış olmasına rağmen tapularını alamadıklarını belirterek mağdur olduklarını söylüyorlar.

Emninevim’e ulaşarak bu mesele hakkında ne düşündüklerini sordum.

Basın birimi beni hukuk servisiyle görüştürmek istedi.

Telefonumu onlara verdiler ve “en kısa zamanda size dönüş yapacaklar” dediler.

Hukuk servisi benimle temasa geçen olmadı.

Yaptığımız haberlerden sonra nihayet geçen ayın son günlerinde mağdurlar aranarak kendileriyle görüşülmek istendiği belirtildi.

Görüşmede mağdurlara, hisselerin yönetim kurulu tarafından değer biçildiği, 2014 yılında verilen parayı dolara çevirdiklerini, her ay ödenen kiranın da yine aynı şekilde Dolara çevrilerek düşüldüğü, geriye kalan tutar olan 66.000 TL’nin kabul etseler de etmeseler de hesaplarına yatırılarak sözleşmelerinin tek taraflı feshedileceği söylendi.
Mağdurlar belirlenen değerin kira gelirini hiç bir şekilde karşılamadığını söyleyerek itiraz ettiler.

Sözleşmeye göre hisselerin devredilmesi halinde 2017 yılında 64.000 TL değer biçildiğini bu durumda ortada 4 yıllık bir kaybın söz konusu olduğunu, bunu kabul etmelerinin mümkün olamayacağını ve sözleşmenin tek taraflı olarak feshedemeyeceğini belirterek masadan kalktılar.

Eminevim, aynı gün mağdurların hesaplarına belirledikleri miktarı sözleşme fesih bedeli adı altında yatırdı.

Faizsiz sistemin öncüsü Eminevim’in 5yüz60 Kurtköy Otel Projesi iştirakçileri’nin yükselen seslerine kulak vermesini ve bu meseleyi de hakkaniyet ölçülerine göre hitama erdirmesini bekliyoruz.