HDP'ye kapatma davası duyulur duyulmaz, Batılı  dost ve müttefiklerimiz feryad-u figana başladı.

Örneğin Almanya Dışişleri sözcüsü aynı akşam bir bildirge yayınlayarak o bildiğimiz demokrasi mavallarını okumaya başladı. Avrupa Konseyi geri durur mu? Bir bildirge de onlardan geldi, aynı bilindik laflar sadece dizilimi farklı.

Avrupa Birliği, ABD, herkes apar topar “HDP kapatılmasın, endişeliyiz” minvalinde açıklamalar yaptı.

Bir dakika ya...

Almanya, NPD partisine kapatma davası açmadı mı?

Bize demokrasi dersi vermeye çalışan Almanya NPD partisinin siyasetçilerini yıllardır hapishanelere doldurmuyor mu? Mesela en son 92 yaşındaki NPD siyasetçisi Bayan Ursula Haverbeck'i 4 yıl hapse mahkûm ettiler...

Kadın içeride yatıyor. Suçu mu? Selahattin Demirtaş gibi partililerini sokağa davet edip Yasin Börü gibi onlarca masumun katledilmesine sebep olmadı, kadının suçu "Hitler Yahudileri katletmedi" demesiydi. Kabul, Holokost insanlık tarihinin en büyük suçlarından biri, bunu inkâr edenin ya akli dengesi yerinde değildir ya da tarihten tamamen bihaberdir, ama bu yüzden 92 yaşında bir kadın yıllarca hapse atılır mı? Nerede ifade özgürlüğü? Hani insan hakları? Almanya'nın kapatmak istediği NPD'nin herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı da yok, kapatmak istemelerinin sebebi aşırı sağ bir parti olması. Almanya daha önce SRP'yi kapattı, daha önce Almanya komünist partisini kapattı, İspanya ETA terör örgütü bağlantılı Batasuna partisini kapattı. 

Emin olun El-Kaide veya DEAŞ, HDP misali bir siyasi parti kurup Avrupa'da parlamentolara girmeye çalışsaydı, 3 gün içinde kapatılmaları bir tarafa, o partilerin sokakta bir tane tutuksuz siyasetçisi olmazdı.

PKK ile HDP'nin ne kadar iç içe, ne kadar ilintili olduğunu görmek için stratejist, analist veya kâhin olmaya gerek yok. Yeni doğmuş eşek sıpası bile eldeki verilere baktığında rahatlıkla “Yahu bu siyasi parti şu terör örgütünün siyasi kolu” der... Tabii eğer hakkaniyetli bir sıpa ise, aksi takdirde “bildirge” yayınlar, demokrasi mavalları okur.

Anlaşılan bu kapatma davası yoracak bizi, ekonomik anlamda, diplomatik anlamda yoracak. Çünkü terörün destekçileri sadece TBMM'de değil, Avrupa Parlamentosu’nda da oturuyor.

Ama biz bu adımları atmaya mecburuz, şehitlerimiz için, yüzü HDP'li göstericiler tarafından paramparça edildiği için yavrusunun cesedini ancak ayağındaki benden teşhis edebilen Yasin Börü'nün annesi için, aylardır HDP binasının önünde yavruları için nöbet tutan Diyarbakır anneleri için. 

Halkımızda hayırlısı...