Türkiye’nin de milletin de yakasından düşmüyorlar. Aktif görevdeyken de emekli olunca da eski alışkanlıklarından, kendilerinden önceki “darbecilerin” açtığı yanlış yolda yürümekten vaz geçmiyorlar.

104 emekli “zevzekin” gece yarısı Cumhurbaşkanını hedef alan bildirisi milat olsun. Öyle bir cevap verilsin ki, bu “zevzekler” bir daha kafalarını inlerinden çıkarmaya cesaret edemesinler.

Artık M. Kemal’in arkasına saklanarak, “asker üniformasını” istismar ederek “Cumhurbaşkanına parmak sallama” ve “milletin iradesine ayar verme” gibi saçma sapan “muhtıra” ve “ darbe heveslerinin” hesabı çok ağır bir şekilde sorulmalı.

Herkes millet iradesi dışında bir iradenin Türkiye’de iktidar olamayacağını öğrenmeli. Öğrenemeyenler de mahpus damlarında kafalarını ranza demirlerine vura vura öğrenmeli.

Türkiye ve millet olarak bu “zevzeklerden” kurtulmanın başka bir yolu yok!

KONYA’DA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI’NA DARBE GİRİŞİMİ

AK Parti kongresinden sonra Bakanlar Kurulu’nda da değişim bekleyenler var. Ben mevcut isimlerin hepsinin görevine devam edeceğini, bazı bakanlıkların ayrılarak oraya yeni isimlerin atanacağını düşünüyorum.

Öyle olmayacağını düşünen bir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, akrabasını Çevre ve Şehircilik Bakanı yapmak için kolları sıvamış ve bunun için de mevcut Bakan Kurum’u hedef alan bir operasyon için düğmeye basmış.

Basılan düğmenin Konya ayağındaki yerel bir gazete, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u hedef alan bir yazı yayınladı…

“Özde Konyalı” Kurum’un yerine “sözde bir Konyalının” Bakan olmasını istiyorlardı!

Konya kamuoyu, Bakan Kurum’a sahip çıkarak “Kayseri darbesini” (şimdilik) bertaraf etti…

ERDOAĞAN’IN ÇALIŞKAN, BAŞARILI VE GÖNÜL FEDAİSİ: “KARA MURAT”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Bakanlar Kurulu açıklanırken en dikkat çeken isimlerden biri Murat Kurum’du.

Kamuoyunun tanımadığı bu gence Erdoğan güvenerek çok önemli ve zor bir bakanlığını anahtarını teslim etmişti.

Türkiye’nin en sorunlu alanı olan imar, kaçak yapılaşma, Kanal İstanbul, doğanın korunması, temiz çevre, deprem, sel; Kurum’un gençliğine, dürüstlüğüne, çalışkanlığına ve liyakatine emanetti artık.

Geçen kısa sürede üstlendiği görevi “hakkıyla” yapan bir Bakan olarak Türkiye kamuoyunun ve Konya’nın takdirini kazandığını biliyorum. Kişiliği, çalışkanlığı, icraatlarıyla ve en önemlisi de vatandaşla kuruduğu sıcak iletişim Kurum’u AK Parti’nin “Ömer’i” yaptı…

SEÇİMLER “KOLTUKÇULARLA” DEĞİL “KARA MURAT ÖMERLERLE” KAZANILIR

Konya kamuoyunda “Erdoğan’ın fedaisi Kara Murat” diye nam yapsa da ben kendisini Cumhurbaşkanımızın, “Ömerleri bulalım” sözünden hareketle aranan “Ömerlerden” olduğunu düşünüyorum…

Sel olur, deprem olur, bina yıkılır, orman yanar ilk koşan Bakan Murat Kurum’dur…

Yağmur, kar, çamur, fırtına dinlemez; şehir şehir, ilçe ilçe, köy köy, kapı kapı dolaşır. Vatandaşın elini tutar, koluna girer, yüreğine dokunur…

Halkın sevdiği bu genç Bakan’ın, oturdukları koltuklarıyla birlikte gezen bazı AKP’lileri rahatsız etmiş olması normal. Ancak seçim kazanmak, iktidarda kalmak ve milletin yüreğinde yer almak için “Kara Muratlara” ve “Ömerlere” ihtiyaç var.

“Koltukçulara” değil!