“Hem çalıyor hem de çalışmıyorlar.” bu söz de benim Türk siyasi tarihine CHP belediyeleri hakkındaki armağanım olsun.

1980 askeri darbesinden sonra 1984’te yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde açık ara Anavatan Partisi (ANAP) birinci olmuştu.

Dönemin CHP’si SHP, ANAP belediyeleri “çalıyorlar” diye propaganda yapıyordu. Buna halk da “Çalıyorlar ama çalışıyorlar” diye tepki gösteriyordu.

1989’da SHP bu propagandasının meyvesini alarak belediye başkanlıklarını ciddi oranda arttırdı. Ancak SHP belediyeleri, ANAP’tan farklı olarak “hem çalıyor hem de çalışmıyorlardı.”

Millet, 1994’teki seçimde “hırsızlık” ve “yolsuzluk” destanı yazan SHP belediye başkanlarını kulaklarından tutup kapının önüne koymuştu.

Sonraki seçimlerin parlayan yıldızı Refah Partisi çizgisiyle başlayan AK Parti belediyeleri ise 17 yıldır şehirlerde “hizmet destanları” yazıyorlar.

BELEDİYELER AK PARTİ’NİN İKTİDARA GİDEN YOLUNU AÇTI

“Hırsızlık ve yolsuzluk” destanı yazan SHP belediyeleri CHP’ye 25 yıl iktidar yüzü göstermezken; AK Parti yerel yönetimdeki “destansı başarısından” güç alarak Türkiye’yi yönetiyor.

CHP, 1989’un “çalıyorlar” taktiğini yeniden yoğun bir şekilde kullanıyor. Son seçimde AK Parti’nin yönettiği İstanbul, Ankara ve Antalya CHP’ye geçti.

“Çalıyorlar” dedikleri AK Parti’nin belediye başkanları hakkında yargıya verdikleri bir tek dosya yok.

Ancak CHP’li belediye başkanları hakkındaki “yolsuzluk” ve “hırsızlık” dosyaları adliye koridorlarında mahkeme mahkeme geziyor. 

CHP’NİN YÖNETTİĞİ BELEDİYELERİN DEVLETTEN ALDIĞI PARALAR NEREDE?

2014 döneminden “hırsızlık”, “yolsuzluk”, “ihaleye fesat karıştırmak” gibi suçlarla CHP’nin onlarca Belediye Başkanı görevden alındı.

Son seçimden sonra Yalova ve Menemen’in CHP’li Başkanları “yolsuzluk” ve “hırsızlık” iddiasıyla görevden alındılar. 25 yıldır büyük bütçeli İstanbul, Ankara, Adana ve Mersin gibi illerin “ para kasasından” uzak kalan CHP hayli iştahlanmış görünüyor.

“Hırsızlık” ve “yolsuzluk” piyasasında öyle rakamlar dönüyor ki, gözünüzle görseniz aklınız başınızdan gider. Örneğin Maltepe Belediyesi, sadece bir haber için Halk TV’ye 113.870 TL ödemiş. Diğer işler için dönen rakamların büyüklüğünü düşünün. Bu paralar “CHP hortumuyla” nereye, neden bağlandı?

Mesela İstanbul Büyükşehir Belediyesi 25 milyar liralık 2020 yılı bütçesini nereye harcadı? Bir tek temel atmayan Ekrem, bu akıl almaz parayı nereye harcadı?

Siz iki yıldır İstanbul, Ankara, İzmir ve CHP’nin yönettiği diğer illerde bir tane temel atıldığını duydunuz mu?

O zaman nerede milletin alın teri vergileri? Devletin vatandaşa hizmet edin diye verdiği milyarlarca lira nerede? Kime, neden peşkeş çekildi?

CHP’nin yönettiği belediyelerden; FOX, Halk TV, KRT TV, TELE 1, Birgün, Sözcü ve Odatv gibi kendi yandaş/yalama yayın organlarına neden ve ne kadar para aktarılmış açıklansın.

“Çalıyor ama çalışıyorlar” algısını bırakın. Sizin belediye başkanlarınız, “hem çalıyorlar hem de çalışmıyorlar…”

Ekrem boşuna demedi, “İstanbul nimet nimet!..” CHP’nin yönettikleri şehirlere bakışı “nimet”, “yolunacak kaz” ve “soyulacak kasa” mıdır?

Kılıçdaroğlu, hesap ver bu paralar nerede?