Galatasaray’ın genç oyuncuları son haftalarda adeta yıldızlaştı.

Göztepe deplasmanından Kerem Aktürkoğlu’nun muazzam performansı ve hat-trick’i, Emre Akbaba’nın Trabzonspor, Konya ve bu geceki Gençlerbirliği’ne golü, Halil Dervişoğlun’un haftalardır çabalaması ve sonunda gole kavuşması Galatasaray’a önümüzdeki sezon için umut veriyor.

Neden önümüzdeki sezon dediğimi sizler çok iyi anladınız...

Bu sezon şampiyonluk gitti gibi bir şey.

Beşiktaş oldukça formda, hata yapacaklarını düşünmüyorum.

Galatasaray yine de son ana kadar kovalamalı.

Şampiyonlar Ligi için Sarı-Kırmızılı takım kalan maçların hepsini kazanmalı.

*

Özellikle Halil’in golünden sonra Riera, Fatih Hoca’nın yanına gelerek, “Golü gördünüz mü hocam?” tepkisini verdi. Fatih Hoca ise “Aferin Riera” dedi. Gözlemlediğim kadarıyla şunu anladım; Riera, Halil ile çok yakından ilgilenmiş...

Gecenin hayal kırıklığı

Karşılaşma öncesi bir hayal kırıklığı yaşadım...

İstanbul’dan karayolu ile Ankara’ya geldim. Maça 1 saat kala stadyuma giriş yapmak için Basın Protokolü’ne yöneldim. Haftalar öncesi bu maça akredite olmak için Türkiye Spor Yazalar Derneği’ne (TSYD) mail attım. Fakat attığım mail TSYD İstanbul Şubesi tarafından ciddiye alınmadığını tahmin ediyorum. Yetkililer mailin gelmediğini ileriye sürdü. Ben ise 26 Nisan’da akredite için yolladığım maili tekrar taraflarına yönlendirdim. Hata burada tamamen TSYD olmakla birlikte, benim ‘maça giremeyeceğim’ belirtildi. Kapıda, resmen ortada kaldım. Yardımcı olamayacaklarını söylediler.

İstanbul’dan Ankara’ya gelen bir muhabire bu davranışın yapılması, gerek futbol çerçevesinde fair playlige, gerekse bizim adetlerimizdeki misafirperverliğe yakışmayan bir harekettir...

Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Sayın Abdurrahim Albayrak’a teşekkür

Bu cevabı alınca Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na ve yardımcılarına ricada bulundum. Olayı özet geçtim. Sağ olsunlar protokole davet ettiler. Fakat Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak durumu öğrenince bizzat beni protokolüne davet etti.

Buradan, Spor Bakanlığımıza ve Sayın Abdurrahim Albayrak’a teşekkürü borç bilirim.