Ankara Büyükşehir Belediyesi, düne kadar Millet İttifakı’nın irili ufaklı koalisyon ortaklarıyla yönetiliyordu.

Bu ne demekti, bu şu demekti;

Başkanlık CHP’de, başkan yardımcılıkları, genel sekreterlik, daire başkanlıkları ve birim sorumlulukları İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi’ne oy nispetlerine göre dağıtılmıştı.

Başkan Mansur Yavaş iktidar mücadelesi veriyor; Belediyeyi, HDP ve Saadet ortaklığından ayıklamak için düğmeye batı, HDP ve Saadet’e verilen müdürlükleri geri aldı.

Belediye ihaleleri teşkilat şemasındaki siyasi gruplara göre dağıtılıyordu.

Ama kabul etmezler bunu…

Etmesinler bakalım, işte koalisyon, işte ihale;

Başkan Yavaş’ın şimdiye kadar İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’a verilen ihale hakkında açıklama yapmadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Daire Başkanlığının 107 milyon 29 bin liralık ‘İstasyon Caddesi Alternatif Yol Projesi Sanat Yapıları Yapım İşi’ ihalesini İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın Oğuz Ata Mimarlık Mühendislik isimli firması aldı.

Demek ki, İYİ Parti koalisyonu devam ediyor; tek başına değil, yancısıyla birlikte…

Bu ihalede Bedri Yaşar’ın görünmeyen Diyarbakırlı ortakları var…

Yaşar, almış olduğu ballı ihale ortaya çıkınca şöyle tuhaf ve komik bir açıklama yaptı;

" İhale EKAP üzerinden yapıldı ve ortada bir kıyak yok. Söz konusu ihale şeffaf bir şekilde yapıldı. İhaleyi çocuklarımın başında durduğu firmanın aldığını ben de sonradan öğrendim”

Yalana bak…

Neymiş, Ben almadım (mış), çocuklarım almış (mış)…

Toplam ihale bedeli 107 milyon 29 bin lira olan ihaleyi Bedri Yaşar'ın veyahut çocuklarının sahibi olduğu firma alacak ve bundan Başkan Mansur Yavaş’ın haberi olmayacak?

Veyahut Bedri Yaşar’ın çocukları babalarının siyasi ağırlığı olmadan bu ihaleyi alabilecekler?

Mümkün mü?

Seçim kampanyaları boyunca, “yandaş kayırmaya son” diyen Başkan Yavaş’ın sessizliğini biz anlıyoruz; tıkır tıkır çalışıyorlar…

Bedri Yaşar’ın ballı ihale alışkanlığı yeni değildir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "ihaleye gireni yakarım" uyarısına rağmen, 18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP’den Gümüşhane milletvekili olan Bedri Yaşar, Koray Aydın’ın Bayındırlık ve İskan Bakanlığı döneminde, 1.5 trilyon bütçeli İzmit Depremi geçici konut ihalesini, ardından da Dünya Bankası kredisiyle yaptırılan İzmit'te 476 ve Adapazarı'nda 546 kalıcı konut ihalesini almış, bitirmeyi taahhüt ettiği konutların sadece yarısını tamamlayabilmişti.

Şirketine trilyonluk hacizler gelmiş, Toplu Konut İdaresi'ndeki 11 milyon liralık istihkakına haciz konulmasının önlemek için yakınları üzerine kurdurduğu Ankara Beton AŞ'ye temlik yaptırmıştı.

Böylece 11 milyon Ankara Beton AŞ'nin hesabına kaydırılmıştı.

İşte bu İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Bedri Yaşar Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ihale alıyor ve Başkan’ın haberi olmuyor.

Mansur Yavaş; yavaş, sessiz ve derinden Millet İttikafı’nın kestiği faturayı mı ödüyor?