Her yıl Ramazan ayının son günlerinde İsrail’in Mescidi Aksa, Gazze ve Filistin’e saldırılarına şahit oluyoruz. İsrail yine şaşırtmadı, tekrar saldırdı.

İsrail'in önce Mescidi Aksa sonra da abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona erdi.

Terör devleti İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın 248 Filistinli hayatını kaybetti, 120 binden fazla kişi evlerinden oldu.

Filim sahnesi değil Filistin, Gazze. Her yer yıkım ve enkaz. Görüntüler insanın içini burkuyor. İsrail Siyonist Apartheit yönetimi Gazze’yi yerle yeksan etti.  6 binden fazla füze ile Gazze’de vurmadığı yer bırakmadı. Karşılık olarak ilk defa İsrail’in çeşitli şehirlerine, Siyonist rejimin iddiasına göre, 4 bine yakın füze atıldı. Siyonist rejim kara harekâtı yapacağını duyurmasına rağmen, buna cesaret edemedi. Kısa süreli savaş sonunda mağlup kim oldu sorusunun tek ve net cevabı oldu: İsrail. Tıpkı 2006 da Hizbullah- İsrail savaşında mağlup olduğu gibi. Yıllardır savaşlar devam ediyor. İsrail her defasından kendisinin kabul ettiği ateşkesleri ihlal ediyor. Her defasında yeni bir tokat yiyip yerine oturan pehlivan gibi.

İsrail’in bu mağlubiyeti bazı iddiaları da yerle yeksan etti. Demir kubbe hikâyesinin sonuna gelindi. Yenilmez İsrail ordusu hikâyesi tarih oldu. Dünyanın en güçlü istihbaratı retoriği yerle yeksan oldu. Buna karşılık binlerce rokete sahip Hamas’ın direniş gücünü de göstermiş oldu. İstenirse İsrail’in de çok rahat yenilebileceğini göstermiş oldu. Ateşkes neticesiyle İsrail Şeyh Cerrah mahallesiyle ilgili planlarından şimdilik vazgeçmiş oldu. Bir insani yardım koridoru için alan açmayı kabul etti. Perde arkasında başta Hamas olmak üzere tüm Filistinli yetkililerle görüşmeye devam edecek. İsrail Savunma Bakanı Benny Ganz, İsrail ve Hamas arasında ne yaşanacağını "sahadaki gerçeklerin" belirleyeceğini söylerken; İsrail tarafının kuyruğu dik tutma çabasını da göstermiş oldu.

Hiç şüphe yok ki, ilk saldırılarla birlikte başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede protesto gösterileri ve basın açıklamaları oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı ülkelerin liderleriyle konu ile ilgili görüşmeleri, BM Genel Kurul başkanı Volkan Bozkır’ın çağrısı ile İsrail’in saldırgan tutumunun konuşulduğu görüşmede alınan Birleşmiş Milletler kararı İsrail’in geri adım atmasında önemli bir etken oldu.

İsrail azgın bir devlet olarak yaptığı bu kötülüklere devam etmeye çalışacak. Netenyahu sıkışmışlık içinde hükümet kuramadığı için kumar oynar gibi Mescidi Aksa ve Gazze üzerinden oyun kurmaya devam etme çabası içinde olacaktır. Tıpkı Ermenistan’da Paşinyan gibi saldırıp puan toplamaya çalışsa da alanda sonuç bekledikleri gibi olmamaya devam edecektir.

Müslümanların daima uyanık olması gerekiyor. Güçlü olmak lazım, Yoksa ne İsrail’in ne de diğer şer güçlerin saldırıları bitmeyecek. Vesselam …