Eski zamanlardan bahsediyorum çoğu zaman biliyorum. Eski ve güzel zamanlardan. İnsanların internette “hiçbir şey” ile meşhur olan insanları değil şairleri bildiği, anlamsız sözlü şarkıları değil şiirleri ezberlediği, oturup saatlerce telefonunun ekranına değil de birbirinin yüzüne baktığı zamanlardan.

Elbette herkes benim gibi bu çeşit bir eskiyi sevmek zorunda değil. Ama herkes bu zamanda olanların her yanının iyi olduğuna beni ikna edemez. Zira değil. Yani ne bileyim arabasında telefonun unutmayan ama çocuğunu unutan insanlar var. Sosyal medyada çekeceği fotoğraf için çatılara çıkıp düşen ve canından olanlar var. Sokağın ortasında birden dans etmeye başlayıp bunu da videoya çekenler var. Sonra hiçbir vasfı ya da özelliği olmadığı halde safi bir ahlaksızlık ile sosyal medyada paylaştığı görüntülerle meşhur olan yetmezmiş gibi bu tar bir şöhretle itibar bulanlar var. Daha da çok var da neyse…

Ha birde bu şekilde izlene seyredile kendini bir halt zannedip tepemize çıkarılan sonra orada söylediği söz ya da yaptığı saçmalık yüzünden kızdıklarımız şikâyet ettiklerimiz var.

Durum aslında şöyle; adamları takip ediyor, videolarını izliyor, hiçken bir şey olduklarını sanmalarına sebep oluyoruz. Gerçi kime sorsan izlemediğini, tanımadığını, bilmediğini söylüyor ama. Sonra gerçek yüzleri, asıl kaliteleri ortaya çıkınca da şikâyet ediyoruz.

Abiler bu adamları tepemize biz çıkarıyoruz. Herifler alenen sinli kaflı küfürler ediyor, edilenlerin de hoşuna gidiyor gülüyor eğleniyorlar. Sonra bu görüntüler bilmem kaç milyon kez izleniyor kimsenin sesi çıkmıyor. Ama bütün bunları yapanlar bunlar değilmiş gibi bambaşka bir yerden söylediği yine saçma bir şeyi ilk kez yapılmış gibi kabullenmediğimizi falan söylüyoruz.

Kabul edelim bu işin raconu bu. Sosyal medya denen mecrayı böyle kullanan insanlar ilgi görüyor. Normal şartlarda karşımızda yapılsa ahlaksızlık deyip üzerine su dökeceğimiz şeyleri telefonlarımızın içinde “fenomen” denen insanlar yapıyor diye normal mi sayacağız. Ya da ne bileyim hiç duru durağı yok mu bunun. Sonu sınırı yok mu yani?

Vallahi ben anlamıyorum. İnanın anlamıyorum. Bu kadar saçma ve bu kadar sahte hatta bu kadar pis olan bir yerde temiz olan bir şeyi bulmak zor, çok zor.