Fransa tarihi boyunca Osmanlı ve Türkiye’ye düşman bir devlet olmuştur.  

Günümüzde de her fırsatta Türkiye’ye karşı her organizasyonun elebaşı ve terör örgütlerinin arkasında durmayı kendisine vazife edinmiştir.

Ermeni diasporası, ASALA, PKK, YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin Avrupa’da en azılı destekçisi Fransa olmuştur. Bu terör örgütlerinin elebaşlarını devlet başkanı düzeyinde resmi olarak saraylarda ağırlamıştır.

Türkiye, Fransa’ya maşalık yapan terör örgütlerine darbe üstüne darbe vurup bitirme noktasına getirince başka taşeron arayışına girmiş görünüyor. Bunun için de biçilmiş kaftan olarak Yunanistan’ı seçtiler.

YUNANİSTAN TARİHTEN DE GÜNÜMÜZDEN DE DERS ALMAMIŞ

Türkiye ile kavga etme konusunda hayli hevesli olan Fransa şimdi tüm yatırımını batmış bir ülke olan Yunanistan’a yapıyor.

Yunanistan’ın Macron’a fazla güvenmemesini tavsiye ediyorum. Yunanistan Başbakan’ının “Nükleer güç Fransa yanımızda” palavrasının Türkiye’de kimseyi korkutmadığını hatırlatmak istiyorum.

Fransa’yı arkasına alarak Türkiye’ye savurduğu tehditlerin, Yunanistan’a vuracağımız darbenin şiddetini arttırmaktan başka bir işe yaramayacağının altını çizeyim!

Başbakan Miçotakis, Osmanlı Devleti’nin, Bizans İmparatorluğunu yıktığını, 363 yıl Yunanistan’ı yönettiğini, Türk Milletinin Kurtuluş Savaşında Yunan’ı Ege’de denize döktüğünü unutmuş her halde.

O zaman onu yakın tarihten bir tura çıkaralım. Son birkaç yıldır Fransa’ya yaşattığımız mağlubiyetleri tek tek hatırlatayım…

TÜRKİYE SAHADA FRANSA’YI YENDİKÇE MACRON KUDURUYOR

DEAŞ’ın Irak ve Suriye’de ortalığı kasıp kavurduğu bir dönemde Fransa, Türkiye dostu Kürt Bölgesel Yönetimine akıl vererek Barzani’yi “bağımsızlık referandumu” yapmaya ikna etmişti.

Fransa’nın gazına gelip, bizim uyarılarımızı dikkate almayıp referandum düzenleyen Barzani, Türkiye sahaya inince, bırakın bağımsızlık ilan etmeyi, referandumun sonucu dahi açıklamaya cesaret edemedi.

Türkiye’ye karşı Kuzey Irak’ta kaybeden Fransa soluğu Suriye’deki PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütünün yanında aldı.

Türkiye’ye saldırmaları için bu terör örgütlerine her türlü silah, para ve eğitim desteğini verdi.

Türkiye, Suriye’ye girip DEAŞ’ı bitirip, PKK/YPG’ye de ağır darbeler vurunca Fransa yine ortadan kayboldu.

Suriye’de tüyen Fransa çok geçmeden Libya’da ortaya çıktı. Saraylarda ağırlayıp sırtını sıvazladıkları, silah verdikleri darbeci Hafter’i sahaya sürdüler bu sefer.

Başkent Trablus’un kapısına dayanan Hafter ve Fransız özel birlikleri, Türk SİHA’larını görünce soluğu darbecilerin merkezi Bingazi’de aldılar. 

Yunanistan, bu yaşanandan pek ders almışa benzemiyor.

Yunanistan, değil Fransa’yı, tüm AB ülkelerini arkasına alsa Türkiye karşısında gireceği hiç bir savaşı KAZANAMAZ!

Aslında bunu Fransa da Yunanistan da çok iyi biliyor. Yapmak istedikleri şey Türkiye’nin “Süper Güç” olma yürüyüşünü durdurmak ya da geciktirmek…

Yunanistan ve başındaki faşistler, Türkiye’nin Kuzey Irak, Suriye ve Libya’da Fransa’ya yaşattığı mağlubiyetleri biliyorlar.

Sıra kendilerine geldiğinde güvendiği dağlara (Fransa) kar yağarsa Yunanistan’ı hiçbir ülke Türkiye’nin elinden alamaz!