“Tavşan atlet” ifadesini duymuş olmalısınız. Atletizm yarışlarında çok sık başvurulmasa da bazen “tavşan” atletler koşturulur.

“Tavşan” atletin görevi yarışın hızlı koşulmasını, hatta rekor kırılmasını sağlamaktır. Diğer atletler, “tavşan” atletin yüksek tempodaki koşusuna aynı hızla karşılık vererek heyecanlı ve çekişmeli bir yarışın içinde bulurlar kendilerini.

Bu taktiğin en ilginç tarafı hiçbir koşuyu “tavşan” yarışmacı kazanmaz. Onun görevi yarışın heyecanlı ve hızlı koşulmasını, dünya rekoru kırılmasını sağlamaktır.

Yarış bittiğinde birinci olan da diğer derece yapan yarışmacılar da dönüp “tavşan” koşucunun yüzüne bile bakmaz…

MİLLET İTTİFAKI BEŞ YILDIR CUMHURBAŞKANI ADAYI BULAMIYOR

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildikten sonra Türk siyaseti iki kutba ayrıldı. Bir tarafta Cumhur İttifakı, bir tarafta Millet İttifakı var.

İlk Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan, Cumhur İttifakının tartışmasız adayı oldu. Ama Millet İttifakı seçim süreci başlayıncaya kadar tek aday mı, ortak aday mı, Meral mi, Abdullah mı tartışmasıyla yarışa girdi.

Millet İttifakını oluşturan ana partiler kendi adaylarıyla yarıştılar. Erdoğan tek başına hepsinden daha fazla oy alarak birinci turda seçimi kazandı.

Aradan geçen üç yılda Millet İttifakı cephesinde hiçbir ilerleme yok. Cumhurbaşkanlığı seçimine nasıl girecekleri, kimi aday yapacakları, ortak aday mı, her parti kendi adayıyla mı yarışacak hala belli değil.

Bu tartışmalarda konu bir şekilde dönüp dolaşıp Abdullah Gül’ün “ortak aday” yapılmasına dayanıyor.

Millet İttifakı döndü dolaştı yine Gül ismine geldi…

MİLLET İTTİFAKI ABDULLAH GÜL’Ü “TAVŞAN” ADAY MI YAPACAK?

2018 seçiminde “ortak aday” yapılması düşünülen Gül için 2023 seçiminde farklı bir senaryo düşünülüyor.

Önceki seçimde Akşener’in itirazıyla “ortak aday” olamayan Gül, önümüzdeki seçimde Saadet, Gelecek ve Deva Partisi’nin oluşturacağı yeni bir ittifakın adayı olmaya ikna edilmeye çalışılıyor.

Kılıçdaoğlu bu görevi ittifakın “minik” ortaklarına vermiş anlaşılan. “Minik” ortaklar, Gül’ün seçimi kazanamayacağı biliyorlar. Gül’ü “tavşan aday” yaparak CHP, HDP ve İyi Parti’nin adayının önünü açacaklarını düşünüyorlar…

Cumhur İttifakından oy koparmadıkça seçimi kazanamayacağını bilen Millet İttifakı, Gül’ün bunu başarabileceğine inanıyor.

AK Parti ve MHP seçmeninin CHP, HDP ve İYİ Parti’nin başını çektiği ittifakın adayına oy vermeyeceğini gördüler.

Ama bu seçmene sıcak gelebilecek Gül ismiyle Erdoğan’ın ilk turda seçimi kazanmasını önlemek istiyorlar. Bunu başarabilirlerse ikinci turda şansları olacağına inanıyorlar.

Erdoğan’ın “kardeşim” diyerek Cumhurbaşkanı yaptığı Gül, bakalım kendisine yıllarca hakaretler eden CHP, HDP ve İYİ Parti adayının Cumhurbaşkanlığı yarışını kazanması için “tavşan aday” olmayı kabul edecek mi?

Karamollaoğlu ve Davutoğlu’nun Gül’le saatlerce süren görüşmesinin ana gündemi budur…

“Yazık” demekten başka bir şey gelmiyor elimizden!..