Karantina Günleri’nin konuğu İbn Haldun Üniversitesi Aday İlişkileri ve Tanıtım Müdürü Burak Erdem...

Ebru Okanlar/Mülakat

1- Sizi tanıyabilir miyiz?

Burak Erdem İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İngilizce işletme mezunuyum. Şu anda İbn Haldun Üniversitesi’nde programında mastır yapıyorum. İş hayatı olarak şu an İbn Haldun Üniversitesi’nde kurumsal işletim ve daire başkanlığında aday ilişkiler ve tanıtım faaliyetlerini yürütmekteyim.

2– Üniversitelerde bu süreçte son durum nedir?

Aslında biz çok şanslıydık, bizim üniversitenin genel sekreteri tıp hekimi, alanında uzman olmasından dolayı, Avrupa’da yeni başlamışken teyakkuza geçmiştik. Online  altyapımızı oluşturmuştuk, hamdolsun sistemimiz de çok iyi gidiyor.

3- Üniversiteniz korona günlerinde neler yaşanıyor?

Online eğitim den ziyade tamamen online olmuş durumdayız, sadece eğitimlerle kalmıyoruz, öğrenci kulüplerimiz, idare birliklerimiz de bu surece dahil ediyoruz.

Bu yıl tercih dönemi, tabii ki çok merak konusu, çünkü sosyal mesafeye çok dikkat ettiğimiz bugünlerde üniversite sınavı da gündem oldu. Tercih sürecinde malumunuz üniversite ziyaretleri, akademilerle görüşmeler sıklıkla yapılır. Biz de bu doğrultuda etkinlik gerçekleştirmiş oluyoruz.

4- İbn Haldun Üniversitesi’ni neden seçsinler, gerekçeler nelerdir?

Üniversitemizde tam burslu öğrenci alımı yapıyoruz, belli bir kaliteyi yakalamaya çalışan, belli bir kalite içinde ilerlemeye çalışan bir üniversiteyiz. İbn Haldun Üniversitesi’ni devlet üniversitelerinden farklı kılan, şüphesiz ki kontenjanlarıdır. Çünkü akademik öğrenci bazında şuan Türkiye’de birinci sıradayız.

5Radyo çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Geçtiğimiz dönemlerde programım vardı, tercihe yönelik öğrencilere velilerimize yönelik, uzmanları konuk aldığım bir program yapıyordum ve bu yılda tekrar radyo programları devam edeceğim.

6- Bölüm ve meslek seçiminde nelere dikkat etmeliyiz?

Öğrencilerimiz aslında lise seçiminde doğru yönlendirildiğinde kendi yolunu bulabilirler diye düşünüyorum. Puanlar da iyi alırlarsa Anadolu liselerine kötü puan alırlarsa meslek liselerine gibi yol izliyoruz, ama bu tamamen yanlış. Allah’a çok şükür bu arada Milli Eğitim Bakanlığı meslek eğitime kıymet vermeye başladı.

7- Mesleğe dair alan seçimi konusunda düşünceniz nedir?

Ekibimle birlikte çok il geziyoruz ve oradaki liseli gençlerle buluşuyoruz, üniversitemizi anlatıyoruz. Onların dertlerini dinliyoruz. Gezdiğimiz okullarda sözel sınıfı yok şu an geleceğimizde felsefeci edebiyatçı, şahsiyetlerimizi bulmada sözel alanından geçen bir periyodumuz var. Bu sözel sınıflarımızı geçme konusunda öğretmenlerimize çok büyük görev düşüyor.

8- tanıtım reklamı üniversitelerin olmasa olmazımıdır?

Bir üniversite var, tüm öğrencilerin tam burs alıyor, bu öğrencilere yüzde yüz burs veriyor. Hazırlık eğitiminden sonra yurtdışına götürüyor ve siz bu mükemmel etkinliği, şartları imkânları anlatmasanız, hiçbir anlamı yok. İnsanların bunlardan haberdar olması ve bunları bilmesi gerekir onun içinde bizim işimizin bir önemi var.

9- Diriliş Postası diye sorsam?

Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk’ün gerek yazılarını olsun, gerek televizyon programlarını olsun takip ediyorum.

10- Önce bölüm mü seçilmeli yoksa üniversite mi seçilmeli neye göre karar verilmeli?

Kesinlikle bence bir aday, üniversiteye göre bölüm seçmektense bölüme göre üniversite seçmeli. Öncelikle üniversite adayları, bölüm bazlı hareket etmeleri gerekiyor. Bölüm seçmek için de şunlardan geçmek lazım.

a) Seçtiğiniz bölümün derslerine katılmanız gerekiyor.b) Bölüm seçerken o bölümün akademisyenleriyle görüşmek gerekiryor.