Türkiye'nin ziyaretçi sayısı, etkinlik ve katılımcı açısından en büyük kitap fuarı olan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı, pandeminin ardından 2 yıl sonra yeniden kapılarını açıyor. 12. Kocaeli Kitap Fuarı, 14-22 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezinde 315 yayınevi, 40 sahaf ve 70 STK katılımı ve 673 etkinlikle kitap tutkunlarına tekrar "Merhaba" diyecek.

Ağaçlar kitap açtı
Fuar öncesinde Kocaelililerin dört gözle beklediği, artık adı fuarla beraber anılan bir klasik daha geri döndü. İzmit Cumhuriyet Bulvarı'ndaki bulunan çınar ağaçlarına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince gece saatlerinde yaklaşık 5 bin kitap asıldı. Bu sabah, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın ilk kitabı ağacın dalından almasıyla birlikte kitaplar toplanmaya başlandı.

İki yıllık hasret bitti
İlk kitabı kopartarak etkinliği başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "İki yıllık hasret bitti. En son 2019 yılında 11. Kocaeli Kitap Fuarı'nı gerçekleştirmiştik. Pandemili günlerden kurtulduk ve buluşmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri de hiç şüphesiz Kocaeli’nin markası haline gelen kitap fuarımız. Bu yıl 12'ncsini düzenleyeceğiz. Kitapseverlerimiz uzunca bir zamandır hasretle bu etkinliği bekliyordu. Beklenen gün bugünmüş" ifadelerini kullandı.