Erzurum Valiliği Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören görme ve kısmi işitme engelli 20 yaşındaki Berna Deligöz Kuran'ı Kerim'i ezbere okuyor.

HİZMETE ARA VERİLMİYOR

Erzurum Valiliği tarafından kentteki engellilere hizmet etmesi için açılan Engelsiz Yaşam Merkezi, hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. 74 hastanın bulunduğu Engelsiz Yaşam Merkezi’nde hastalar güne sabah sporu ile başlıyor. Çocuklar kreş ortamında eğitim alırken, yaşlılar ise sosyal faaliyetler alanında eğitiliyor.

KÜÇÜKLÜKTEN BERİ EĞİTİM ALIYOR

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde doğuştan görme ve az işitme engelli 20 yaşındaki Berna Deligöz, kursta aldığı eğitim ile Kuran-ı Kerim okuyabiliyor. Küçük yaşlardan beri özel eğitim alan Deligöz, hiçbir ibadetini kaçırmıyor.  Deligöz, kendini Kuran-ı Kerim'i okuyup ezberlemeye adamış durumda.

HAYALİ ERDOĞAN'A KURAN OKUMAK
En büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Kuran okumak olduğunu ifade eden Berna Deligöz, hafızlığa 17-18 yaşlarında başladığını söyledi. Hafızlığının Ocak ayında bittiğini dile getiren Deligöz, "En büyük hayalim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Kuran-ı Kerim okumak. Kalemli bir Kuran’ım var oradan dinleyerek Kuran’ı ezberledim. Her gün Kuran’ı ezberliyorum” dedi.

"HAFIZASI ÇOK KUVVETLİ"
Berna’nın Kuran hocası Ayyüce Yağar ise Berna’nın iyi bir hafızaya sahip olduğunu kaydetti. Yağar, 2 yıldır her gün düzenli olarak çalıştıklarını ifade ederken, okul döneminde aksamaların olduğunu ancak yine de sonucun başarılı olduğunu belirtti. Öğrencisi Berna'nın işitme ve görme engelinin kendilerini bir miktar zorladığını aktaran Yağar, "Buna rağmen Berna'nın hafızası iyi olduğu ve ezberi kuvvetli olduğu için yapabiliyoruz.

Kendisi hafızlığı çok istiyor. İnsanların engelli vatandaşlarımıza farklı bakmamaları gerek. Dışarıdan farklı bakılmak onları çok fazla rahatsız ediyor. Bunun farkına varıyorlar. Tek istediğimiz onların da normal insan olduğunu unutmamak” ifadelerini kullandı.