Diyarbakır'da çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığını belirten ailelerin evlat nöbeti kaldıkları otelde devam ediyor.

EYLEM 617. GÜNÜNDE
Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan evlat nöbetindeki ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 617'nci gününe girdi. Aileler, tam kapanma kısıtlaması kapsamında eylemlerini kaldıkları otelde sürdürüyor.

"HERKES EYLEMİNİ SÜRDÜRÜYOR"
Diyarbakır'da oturan inşaat işçisi Celil Begdaş, 2019 yılı Ramazan ayının ilk günü olan 5 Mayıs'ta ortadan kaybolan oğlu Yusuf’un HDP'liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını belirterek eyleme katıldı. Ailelerin burada olduğunu ve eylemlerinin neredeyse ikinci yıla girdiklerini aktaran baba Begdaş, herkesin bir şekilde eylemine devam ettiğini dile getirdi.

" BAYRAM BİZİM NEYİMİZE"

Baba Bagdaş, "Herkes çocuğunu istiyor. Çocukları geldikten sonra aileler evlerine gider. Ama çocuklar gelene kadar kimse kalkmayacak. Bayram geldi, kimse bayram da yapmıyor. Bayram bizim neyimize, bayramlar bizim için buruk geçiyor. Biz, burada HDP’yi vicdana davet ediyoruz.

Artık bu ailelerin çocuklarını bıraksınlar, yeter artık. Gittikçe artıyoruz, eksilmiyoruz. Biz, pişman değiliz kazandık da. Evlatlarımızı aldık ellerinden. İnşallah hepsini alacağız. Herkes çocuğuna kavuşur" dedi.