Koronavirüs pandemisinde en ön cephede mücadele veren sağlık çalışanları, görevlerini fedakarlıkla devam ettiriyor.

AİLELERİNDEN AYRI YAŞIYORLAR

Kovid-19 yoğun bakımında görev yapan bazı sağlık çalışanları ailelerini ve kendilerini riske atmamak için evden ayrı yaşıyor. Görevlerini layıkıyla yerine getiren çalışanlar, aileleriyle telefonla görüşerek hasret gideriyor. Bu sene de koronavirüs gölgesinde idrak edilen Ramazan Bayramı'nda görevlerini ifa eden sağlık çalışanları, telefonlarından ailelerini görüntülü arayarak bayramlaştı. Aileler, salgınının biran önce bitmesi ve tekrardan hayatın normale dönmesi için dua etti.

"2 YILDIR BAYRAMLARDA AYRIYIZ"
Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kovid-19 yoğun bakım ünitesinde çalışan Berat Uysal, 2 yıldır bayramlarda ailesinden ayrı vakit geçirdiğini belirterek, “İnsanlar maske ve mesafe kuralına uymuyor. Onlar rahatça gezerken biz buradan çıkamıyoruz, ailemizi göremiyoruz. İnsanlar biraz daha dikkatli olurlarsa biz de ailemizi görebiliriz” diye konuştu.
"BU SÜREÇTE DIŞARIDA GEZMEYİN"
Aynı hastanede görevli Derya Yılmaz ise gelecek bayramda ailesiyle birlikte olmak istediğini dile getirirken, “2 yıldır ailemi zar zor görüyorum. Uzak zamanlarımız oldu. Onlar rahatsız olmasın sürekli uzak kalıyorum. Biz mesaide çalışıyoruz ama insanlar yine dışarıda geziyorlar. Hem maske takmıyorlar, hem de mesafeye uymuyorlar. Son dönemlerde tekrardan bir artış olmaya başladı ve insanlardan ricam maskelerinizi lütfen takın.

Evde kalma sürecinde de dışarıda gezmeyin. Eğer insanlar kurallara uyarsa bir sonraki bayram ben ailemin yanında olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.