Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla, ' Tam kapanma harekatı' adıyla tatbikat gerçekleştirildi.

SOYGUNCUYU YAKALADILAR

Tatbikatta senaryo gereği, İnönü Mahallesi’nde bulunan PTT şubesi, silahlı ve yüzleri maskeli 2 kişi tarafından soyuldu. Senaryo gereği şubeden yaklaşık 200 bin TL alan soyguncular daha sonra araçlarına binerek hızla olay yerinden ayrıldı. Kaçan soyguncuları yakalamak için ekipler, güzergah boyunca önlem alırken, soyguncuların bulunduğu otomobil, soygundan 8 dakika sonra, Karşıyaka kavşağında yola serilen kapan sayesinde durduruldu.

Lastikleri patlayan araca operasyon düzenleyen ekipler, silahlı soyguncuları etkisiz hale getirerek yakaladı. Yere yatırılıp kelepçelenen soyguncular, gözaltına alınırken, poşete konulan paralar da el ekiplerce ele geçirildi. Kapama süresi olduğundan evde bulunan vatandaşlar pencere ve balkonlara çıkarak şaşkın bakışları altında gerçekleştirilen ve 40 ekip, 120 personelin görev aldığı tatbikat gerçeğini aratmadı.