İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı toplu taşıma hizmeti veren bir kuruluş olarak İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri, resmî kısaltmasıyla  İETT, sıklıkla arıza ve sorunlarla anılmaya başlandı. Vatandaşın tepkisi karşısında her seferinde hükümet ya da cumhurbaşkanlığı nedeniyle engellendiğini öne süren CHP'li İBB'ye gerçekleri bu defa İBB Meclis Üyesi Abdullah Özdemir dile getirdi. 

İETT YENİ DÖNEMDE NEDEN HİÇ YENİ OTOBÜS ALMADI?

Sosyal medya hesabından UKOME toplantısına ait görüntüleri paylaşan Abdullah Özdemir, paylaşımında "İETT yeni dönemde neden hiç otobüs al(a)madı? İETT önceden nasıl ve yılda kaç adet otobüs alırdı? İETT otobüsleri neden yollarda kalıyor? Hepsinin nedenini ve cevabını bugünkü UKOME görüşmelerimizde “Engelleniyoruz” diyen İBB yetkililerine de bir kez daha ifade ettik." ifadelerine yer verdi. 

Otobüs alımlarıyla ilgili bugüne kadar İBB'nin Cumhurbaşkanlığı'ndan onay almadığını ifade eden Özdemir, İBB'nin İETT otobüs alımlarını öz kaynakla gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Eski yönetimleri yüzde 40 nakit yüzde 60 taksitlendirme ile alım yaptığını hatırlatarak mevcut yönetimin de aynı yolla otobüs alabileceğini söyledi.