İstanbul'da 34 TEJ 73 plakalı ticari taksi şoförü Cafer Okuyan Esenyurt'tan alıp Sultangazi'ye getirdiği yabancı uyruklu 3 yolcu para vermeden kaçtılar bunun üzerine taksici Cafer Okuyan cadde üzerinde kornaya basarak yardım çağrısı talebi üzerine orada tesadüfen bulunan Polis Memuru M.T. ve arkadaşı A.U dan yardım istedi.

5 DAKİKA BOYUNCA KALP MASAJI YAPTI

Taksici Cafer Okuyana Polis memuru M. T. Yardımcı olmak için taksi aracına bindi 300 metre gittikten sonra taksici araç hareket halinde iken taksi şoförü kalp krizi geçirdi. Araçta bulunan deneyimli Polis Memuru M.T aracı el frenini çekerek güvenli bir şekilde durdurdu. Araç durdurulduktan sonra taksi şoförünün araç içinde nabzının durduğunu fark eden Polis Memuru M.T, taksi şoförünü profesyonel bir şekilde araçtan çıkarıp yaklaşık 5 dakika boyunca ilk yardım ve kalp masajı yaparak hayata geri döndürdü.

Gelen 112 ekipleri unsurları ile Haseki Hastanesine kaldırılan taksici Cafer Okuyanın olay anında yapılan kalp masajı ile Hayata geri döndürüldü Haseki hastane doktorları yapılan ilk yardım müdahalesi sayesinde taksicinin hayata geri döndüğünü takdirle ifade ettiler. Taksicinin yakınları Polis Memuru M.T ye ve arkadaşı A.U ya sarılarak teşekkür ettiler.