Örgün eğitime devam edemeyen ve liseyi açıktan okuyan öğrenciler 11 Nisan'da başlayan Açık Lise kayıt yenileme tarihlerinin son gününü araştırıyorlar. Öğrenciler " AÖL 3. dönem sınavları hangi gün yapılacak?" Sorusuna yanıt arıyorlar. Kayıt yenilemelerin başlamasıyla Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri de gündeme geldi. Öğrenciler "2022 Açık Lise kayıt yenileme ne zaman bitecek?" Sorusuna yanıt arıyorlar. İşte 3. dönem AÖL kayıt yenileme ve sınav tarihleri hakkında merak edilenler...

AÖL 3. DÖNEM SINAVLARI HANGİ GÜN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek 3. dönem Açık Lise sınavları temmuz ayında yapılacak. MEB 2022 yılı sınav uygulama takvimine göre temmuz ayında düzenlenecek olan AÖL sınavlarının temmuz ayının kaçında yapılacağı henüz açıklanmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan sınav takvimine göre AÖL sınavları e-Sınav olarak gerçekleştirilecek. Aksi bir açıklama geldiği takdirde haberimizde yer alacaktır.

2022 AÇIK LİSE KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BİTECEK?

  • Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı III. Dönem Kayıt Yenileme
  • Başvuru Tarihleri: 11 Nisan 2022 – 29 Nisan 2022

01 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacak olan 3. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı öğrencilerden sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi (17) yaşını doldurmuş, on sekiz (18) yaşından gün almış olan öğrenciler kayıt yenileme işlemini yaptırabilecek.

Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerden 30 Haziran 2005 ve daha önceki doğumlular kayıt yenileme işlemi yaptıracak. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayan AÖL öğrencileri III. Dönem sınavına katılamaz.

AÖL kayıt yenileme işlemleri yüz yüze yapılacak. Öğrenciler evraklarıyla birlikte İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'ne başvurarak kayıt yenileme yapabilir.

Editör: TE Bilisim