Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Gençlerle İftar Programı’na katıldı.

Yer sofrasının kurulduğu alanın önemini, programa katılım sağlayan 5 bini aşkın gence hatırlatan Bakan Kurum şunları söyledi:

“Şu anda iftar sofralarınızı öyle bir yere serdiniz ki; bu mekân; Anadolu’nun dört bir yanından gelen 15’lilerin askere alındığı mekândır.

Bu mekân; bir Cuma günü; Hacı Bayram Veli Camii’nin minaresinden tevhit ve tekbirlerin yükseldiği mekândır.

Bu bahçe, vatanımızın dört bir yanından gelen temsilcilerle, hemen arkamızdaki Birinci Meclisimizde, Türkiye Cumhuriyetinin, son bağımsız Türk devletinin kurulduğu bahçedir.

Burası; 15 Temmuz destanının yazıldığı yerdir. O gece; hemen önümüzdeki Ankara Emniyet Müdürlüğümüzün önünde; ilk şehitlerin verildiği noktadır.

İşte siz! Anadolu’dan gelen binlerce gencimiz; İşte siz! Böyle kutlu bir mekânda, böyle şerefli bir yerde oruçlarınızı açıyorsunuz.”

“GELECEĞİN AKILLI KENTLERİNİ SİZLER İNŞA EDECEKSİNİZ”

Türk milletinin önemli bir hedefi olduğunu hatırlatan Bakan Murat Kurum, “780 bin kilometrekare vatan toprağını, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne sizler çıkaracaksınız. Çağ açıp çağ kapatan, tüm insanlığın umudu bu milleti tekrar liderliğe sizler taşıyacaksınız. Recep Tayyip Erdoğan’ın bu milletin prangalarını tırnaklarıyla paramparça ettiğini hepiniz biliyorsunuz. Sizler, bu milletin ayaklarına yeni prangalar takmak isteyenlerle mücadeleden bir an bile geri durmayacaksınız.” dedi.

“Sizler bizden daha özgüvenli bir nesilsiniz. Sizler bugün; itibarlı, dünyada söz sahibi bir ülkenin şerefli vatandaşlarısınız.” diyen Bakan Kurum, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bizim el yordamıyla yaptıklarımızı sizler teknolojiyle, yapay zekâ ile yapacaksınız. Dedelerinizin okla, yayla yaptıklarını; sizler İHA’larla, SİHA’larla yapacaksınız. Dünyayı hayran bırakacak geleceğin akıllı kentlerini, geleceğin şehirlerini sizler inşa edeceksiniz.

Medeniyetimizin şehirlerini, çarşılarını, hanlarını, hamamlarını, camilerini, külliyelerini siz gençler ihya edeceksiniz. Bu cennet vatanın, taşını, toprağını, havasını, suyunu, çevresini, doğasını; hâsılı tüm servetini sizler muhafaza edeceksiniz.

Dünyadaki tüm haksızlıklara, zulümlere sesi, sizler yükselteceksiniz. Filistin davasını unutmayacaksınız! Afrika’yı kaderine terk etmeyeceksiniz! Sizler Cumhurbaşkanımızın mesajını dünyaya ileteceksiniz.”

BAKAN KURUM, GENÇLERDEN SÖZ ALDI

Gençlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söz vermelerini isteyen Murat Kurum, şu soruları yöneltti:

“Allah ömür ve imkân verirse, 2023 Türkiye’sini birlikte inşa edeceğimize söz veriyor musunuz? 1071’de Malazgirt’te, 19 Mayıs’ta Samsun’da açılan bayrağı en yükseğe çekmeye, söz veriyor musunuz?

Editör: TE Bilisim