Spor Toto Süper Lig'in 34'üncü haftasında Antalyaspor ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Kritik müsabakada düdük çalan Cüneyt Çakır'a büyük ilgi gösterildi. MHK'nın 8 Mart'ta liste dışı bırakması sonrası ilk kez görev alan tecrübeli hakem de tribünlere karşılık verdi.

Ferhat Gündoğdu döneminde liste dışı bırakıldı

Türk futbolunun üst düzey hakemleri arasında gösterilen Cüneyt Çakır, MHK'da Ferhat Gündoğdu'nun görevde bulunduğu dönemde 8 Mart 2022'de sürpriz bir kararla görevden alındı. Tecrübeli hakemin yanı sıra 12 hakem daha liste dışı bırakıldı.

TFF'nin resmi internet sitesinden o dönem yapılan açıklamada bu hakemlerin sezon sonuna kadar görev alamayacağı açıklanmıştı. Cüneyt Çakır ve liste dışı bırakılan hakemler bu karar sonrası Tahkim Kurulu'na başvuruda bulundu.

Tahkim kararı bozdu ancak maç verilmedi

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu'nun 13 hakem hakkındaki kararını doğru bulmadı. Tahkim Kurulu'nun kararı sonrası gözler MHK'ya çevrildi ancak Cüneyt Çakır ve arkadaşları herhangi bir maçta görevlendirilmedi.

Sabri Çelik döneminde yeniden göreve döndü

2022 Dünya Kupası'nda görev yapması beklenen ancak liste dışı bırakıldığı için bu durum zora giren Cüneyt Çakır hakkında sürpriz bir gelişme yaşandı. Ferhat Gündoğdu'nun istifasının ardından göreve gelen Sabri Çelik ve arkadaşları, Cüneyt Çakır'a uzun süre sonra maç verdi. Uluslarararası düzeydeki tecrübeli hakem, Süper Lig'in 34'üncü haftasındaki Antalyaspor - Kayserispor müsabakasında görevlendirildi.

Sahaya çıkınca alkışlandı

Cüneyt Çakır ve yardımcıları uzun süren hasretin ardından, Akdeniz'de ilk kez sahalara döndü. Tecrübeli hakem ve yardımcılarının sahaya çıktığı esnada tribünlerde alkış sesleri yükseldi.

Futbolcular ve antrenörler sarıldı

Cüneyt Çakır bu davranış sonrası duygusal anlar yaşadı. Tecrübeli hakem tribünleri selamladı, bu sırada tribünlerde alkışlar devam etti. Öte yandan iki takım futbolcuları ve teknik heyetler, Cüneyt Çakır'ın yanına gelerek hakeme sarıldı.

(fotoğraflar beinsports'tan alınmıştır)

Editör: TE Bilisim