Fakirlik belgesi, maddi yardıma ihtiyaç duyan yoksul vatandaşlara yardım etmek amaçlı kamu kurum ve kuruluşlardan gerekli yardımların yapılabilmesi için verilen resmi bir belgedir. Halk arasında da buna fakirlik kâğıdı olarak da isimlendirilmektedir. Sağlık desteği, çocuklu aileye çocuk yardımı, burs ve eğitim desteği birçok yardım da bu belge istenir. Fakirlik Belgesi nereden, nasıl alınır? Fakirlik Belgesi ne işe yarar, örneği nasıl? Konusu için detaylı inceleme yapacağız. İşte fakirlik belgesi ile ilgili merak edilenler…

FAKİRLİK BELGESİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

Fakirlik belgesi doldurmak için bulunduğun yerin Muhtarlık binasına giderek fakirlik belgesi isteyebilirsiniz. Muhtarlık binalarında farklı tarzda fakirlik belgeleri yer alabilir. Bunun için muhtar ile görüşmede fayda vardır. Ayrıca kırtasiyelerde hazır olarak satılmaktadır. İsteğe göre kırtasiyeden alıp doldurabilirsiniz.

Fakirlik belgesi alabilmek için bazı şartlara uymanız gerekir. Bu şartlar genellikle maddi durumla alakalı şartlardır. İşte madde madde şartlar:

  1. 18 yaşından büyük olmak
  2. Belge ile maaş alınacaksa aileden birine verilmeli
  3. Başvurduğunuz muhtarlığın il sınırı içinde olmanız gerekir
  4. Sosyal güvencenizin olmamı gerekir
  5. Gelir düzenin istenen standartlarda olması

Bu şartları sağlayanlar yaşadıkları mahalledeki muhtarlığa giderek şahsen başvuruda bulunmaları gerekir.

FAKİRLİK BELGESİ NE İŞE YARAR, ÖRNEĞİ NASIL?

Fakirlik belgesini daha iyi anlayabilmek için ne işe yaradığını genel özellikleriyle şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Maddi durumun iyi olmadığın gösterir
  • Sosyal Vakıflardan yardım almayı sağlar
  • Kamu kurum ve kuruluşlarda resmi belge niteliğine geçer
  • Eğitim, sağlık, gıda gibi yardımların alınmasını sağlar

Bu bölümde fakirlik belgesi doldurulmuş örneğine değineceğiz. Fakirlik belgesi aslında farklılık gösteren bir durumdur. Her muhtarlıkta farklı konsepte forumlar olabilir. Biz size standart bir forum vereceğiz.

Editör: TE Bilisim