Kadir Gecesi mübarek günler arasında yer alırken Müslümanlar için önemli günlerdendir. Bu günlerde Müslümanlar ibadet eder, oruç tutar ve sadaka verir. Peki Kadir Gecesi (27 Nisan) bu gece mi? Kadir Gecesinde ne yapılır, nasıl ihya edilir? İşte detaylar.

KADİR GECESİ (27 NİSAN) BU GECE Mİ?

Kadir Gecesi'nin tarihi için manevi huzur ve heyecanla bu geceyi bekleyen Müslümanların hazırlıkları başladı. Ramazan ayının 26. gecesini 27. gecesine bağlayan gece idrak edilecek olan mübarek Kadir Gecesi'nde namazlar kılınacak ve vatandaşlar camileri dolduracak.

Kadir Gecesi 2022 yılında 27 Nisan Çarşamba günü idrak edilecek.

KADİR GECESİNDE NE YAPILIR, NASIL İHYA EDİLİR?

Temel olarak Kadir Gecesi'ni; yatsı namazını camide kılmak, tövbe ve istiğfar etmek, salât ve selam getirmek, dua ve zikretmek, Kur'ân okumak, namaz kılmak, hayır ve hasenat yapmak suretiyle değerlendirebiliriz.

Kuran-ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekanlarda Kur'an ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli. Üzerinde namaz borcu olanların nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir.

Editör: TE Bilisim