ATV'nin sevilen tarih dizisi Kuruluş Osman'ın çevrildiği yer nerede sorusu sık sık merak ediliyor. Dizide ekrana yansıyan hanlar, hamamlar, ibadethaneler ve medreseler Osmanlı'nın kuruluş yıllarını yaşatırken dizinin nerede çekildiği, set mekanlarının nerede olduğu araştırılıyor. Peki, Kuruluş Osman nerede çekiliyor? Kuruluş (Diriliş) Osman dizi seti İstanbul'un neresinde, Riva nerede? Merak edilen tüm bilgiler yazımızda...

Kuruluş Osman nerede çekiliyor? Kuruluş (Diriliş) Osman dizi seti İstanbul'un neresinde, Riva nerede?

Diriliş Ertuğrul'la dünyaca çapında ün kazanan Osmanlı dizisi, Kuruluş Osman'la devam ediyor. Dizinin çekimlerinde ekrana yansıyan kayı obasının kurulu olduğu yer ve diğer tarihi yapıların bulunduğu bölge, İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı Riva'da yer alıyor.

Riva, İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı ve Karadeniz kıyısında bir mahalledir. Riva, Çayağzı Deresi nedeniyle ‘Çayağzı’ olarak da anılmaktadır. Hafta sonu dinlenmek için tercih edilen Riva’da, konaklama imkanlarıyla birlikte çeşitli balık restoranları ve kahvaltı mekanları da yer almaktadır.

Kuruluş Osman nerede çevriliyor; Dizinin çekimleri İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Beykoz ilçesine bağlı ve Karadeniz sularına kıyısı olan Riva’da, 300 dönüm genişliğinde bir alana kurulu dev platolarda yapılmaktadır. Devrin mimari dokusunu yansıtan zorlu çalışma 1500 kişilik bir ekip tarafından başarıyla gerçekleştiriliyor.

Riva, İstanbul‘un Anadolu Yakası’nda yer alan küçük bir tatil köyü olarak bilinmektedir. Bol yeşili ve doğal güzellikleriyle bilinen Beykoz ilçesine bağlı Riva köyünü, yaz mevsiminde günübirlik veya konaklayarak deniz havası almak isteyenleri yol üzerinde doğal ürünler satan bölge sakinleri karşılıyor. Meyve, sebze ve ev yapımı lezzetlerin yer aldığı mekanlarda farklı lezzetleri tatmak mümkün.

Riva’daki alanlar, Diriliş Ertuğrul’un devamı olarak yayınlanmakta olan Kuruluş Osman dizisi çekimleri için kullanılmaya başlandı.

Dönemin tarihi ve kültürel atmosferini izleyicisine hissettirmeyi amaçlayan Kuruluş Osman Kayı Obası kurulurken her ayrıntı düşünülmüş. Bu atmosferi yansıtmak için yapılan çalışmalarda, Diriliş Ertuğrul ile de tecrübesini kanıtlamış 1500 kişilik ekibin emeği var!.. 60 kadar marangozun tarihi yapıları inşa etmek için çalıştığı dizi setinde camiler, hanlar, hamamlar gibi dönemin havasını yaşatacak yapılar itina ile kurulmuş. Dizide kullanılan atlar için de araziden bir bölüm ayrılarak, atların yaşamlarını doğal ortamlarında sürdürmeleri sağlanmış.

Burak Özçivit’in Osman Gazi karakterinde rol aldığı Kuruluş Osman dizisi, 300 dönüm kadar geniş bir sahada kurulan dev platolarda yeteneklerini sergileyen birbirinden başarılı oyuncu kadrosuyla da çok konuşuluyor. 

Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarını en etkili şekilde aktarmaya gayret gösteren dizi ekibi, yaptıkları işin tüm zorluklarına göğüs gererek şanlı tarihimizin gururunu bir kez daha gönüllerde hissettirmeyi başarıyor.

Editör: Vildan A. Sarısoy
e-Mail: [email protected]

Editör: TE Bilisim