Konya’da okuyan öğrencilerin ulaşım için kullandığı toplu taşıma ücretlerine 4 yıldır zam yapılmamasına kulak tıkayan bazı sosyal medya trolleri ve basın organlarının ‘yabancılara ulaşım ücretsiz’ algısına Konya Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi.

Kentte bulunan yaklaşık 5 bin öğrenciden yarısının ücretsiz ulaşım imkanından yararlanıldığına dikkat çekilen açıklamada öğrencilerin halihazırda toplu ulaşım araçlarını 1 lira 55 kuruşa kullandığına ve zam yapılmadığına dikkat çekildi.

Söz konusu provokatif paylaşım ve haberlere karşı Konya Büyükşehir Belediyesi’nden şu açıklama yapıldı:

“Konya Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılında Türk Cumhuriyetlerinden üniversite öğrenimi için Konya’ya gelen öğrencilere destek olmak ve Konya üniversitelerinin tercih edilebilirliğini artırmak amacıyla bu öğrencilere toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanma imkanı sağlamıştır.

Daha sonra Konya’nın uluslararası tanınırlığının artması, üniversite için yurt dışında tercih edilen bir şehir olması ve ülkeler arası ilişkilere katkı sağlamak amacıyla bu uygulama Türk Cumhuriyetleri ile birlikte tüm ülkeleri kapsar hale getirilmiştir.

Üniversite eğitimi için Konya’yı tercih eden 103 ülkeden 4 bin 978 uluslararası öğrenci arasında bu  imkandan yararlanan 2 bin 800 öğrenci vardır.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 1,55 TL olan öğrenci biletlerine 4 yıldır zam yapmayan, Türkiye’de öğrenci ulaşımını en ekonomik şekilde sağlayan büyükşehir belediyesidir.

Genç Dostu Şehir Konya’da tüm üniversite öğrencilerimizin ve her yaştan öğrencimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim