Vatani görevlerini yapacakları yeri öğrenmek isteyen er adayları, konuya dair bilgi almak adına MSB'nin açıklamalarını takip ediyor. Yayınlanan takvim ile yedek subay, yedek astsubay ve erlerin askeraltına alınacağı tarih belli oldu. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından Mayıs celbi askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih duyuruldu. Peki, 12 Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2022 Mayıs ayı askerlik celp yerleri ne zaman belli olacak? İşte merak edilenler haberimizde.

12 MAYIS ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Askerlik yerleri ve sınıflandırma sonuçları Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamayla birlikte 29 Nisan 2022'de erişime açılacağı öğrenildi. Böylece askerlik hizmeti için başvuran vatandaşların nerede ve hangi statüde askerliklerini yapacakları 29 Nisan 2022 tarihinde belli olacak.

2022 MAYIS AYI ASKERLİK CELP YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yayınlanan takvime göre Mayıs 2022 askerlik sınıflandırma sonuçları, 29 Nisan 2022 Cuma günü e-Devlet sistemi üzerinden yayınlanacak. Askerlik yeri öğrenmek için e-Devlet'e giriş yapıp askerlik yeri sorgulama yazarak öğrenebilirsiniz. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları Celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir.

ASKERLİK SEVK TARİHLERİ NE ZAMAN?

Yapılan açıklamada askerlik sevk tarihleri de belli oldu. İşte tüm gruplar için sevk tarihleri:

  • Yedek Subay/Astsubay Adayları, Erbaş/Er (1nci Grup) 12 Mayıs 2022
  • Erbaş/Er (2nci Grup) 09 Haziran 2022
  • Erbaş/Er (3ncü Grup) 21 Temmuz 2022

Editör: TE Bilisim