500 TL çıkacak mı, çıktı mı? 500 TL banknot ne zaman çıkacak? sorusuna milyonlar yanıt arıyor. Sosyal medyada dolaşan çeşitli iddialara göre dolaşımdaki para yetersiz gerekçesiyle 500 liralık banknot basılacağı konuşuluyordu. Konuyla ilgili olarak 500 TL banknot zaman çıkacak, çıktı mı, gerçek mi sorusu Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu tarafından yanıt buldu. İşte 500 TL banknot ve 5 TL banknot paralardaki son durum

500 TL ÇIKACAK MI, ÇIKTI MI?

Bir süredir 500 TL’lik banknot ile 5 TL’lik madeni para basılacağı yönünde iddialar kulaktan kulağa dolaşıyor. Konu hakkında Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan açıklama geldi.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, son günlerde sosyal medyada dillendirilen 500 TL banknot iddialarını yalanladı. Kavcıoğlu, "Bu iddiaların ciddiye alınacak bir tarafı yok. Böyle bir hazırlığımız yok" diye konuştu.

500 TL BANKNOT NE ZAMAN ÇIKACAK?

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyon raporuna ilişkin sunum yaptı: Ekonomimizin istihdam oluşturma kapasitesinin sürekli arttığını gözlemliyoruz. Salgın sonrası istihdam artışlarına sanayi sektörü güçlü katkı veriyor. 500 TL banknot, 5 TL madeni para iddiaların ciddiye alınacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir hazırlığımız da yok.

Editör: TE Bilisim