Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya ile yaşanan savaşa dair yeni bir açıklamada bulundu. Almanya’nın İkinci Dünya Savaşı’nda müttefiklere resmen teslim olmasını anan Zelenskiy, konuşmasında kötülüğün Ukrayna’ya döndüğünü söyledi.

Zelenskiy o savaştaki askerlerin uğruna verdiği savaşın, 24 Şubat’ta Rus kuvvetlerinin işgaliyle sona erdiğini belirtti. Ukrayna lideri 2. Dünya Savaşı’nın yıldönümünde paylaştığı video mesajda, “Kötülük geri döndü. Tekrar! Farklı bir biçimde, farklı sloganlar altında ama aynı amaç için.” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy bu savaşta Ukrayna ve müttefiklerinin kazanacağını vurguladı ve “Hiçbir kötülük sorumluluktan kaçamaz, bir sığınakta saklanamaz” diye konuştu. Ukrayna lideri Nazi lideri Adolf Hitler’in yaşamının son günlerini, savaşın son günlerinde intihar ettiği Berlin’deki bir sığınakta geçirdiğini hatırlattı.

Rusya, 24 Şubat’tan bu yana yürüttüğü eylemleri Ukrayna’yı silahsızlandırmak ve Ukrayna’yı Batı tarafından kışkırtılan Rus karşıtı milliyetçilikten kurtarmak için “özel bir askeri operasyon” olarak nitelendiriyor. Ukrayna ve Batı, Rusya’nın sebepsiz bir savaş başlattığını söylüyor.

Ukrayna’daki işgal binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olurken, yaklaşık 10 milyon insanı yerinden etti. Rusya, Batının yaptırımları ile karşı karşıya kaldı ve daha geniş çaplı bir savaşın çıkacağına dair endişeler arttı.

Editör: TE Bilisim