Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası vatandaşların konut sahibi olması için açıklanan düşük faizli konut kredisi imkanı üzerinden fırsatçılık yapanları üstü kapalı uyardı.

‘AMAÇ VATANDAŞI DALGALANMALARDAN KORUMAK’

Düşük faizli konut kredisi imkanına değinen Hazine ve Maliye Bakanı Nebati konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Konut Finansmanı Projesi’nin temel amacının uygun maliyetle ev sahibi olma avantajının yanı sıra vatandaşları fiyatlardaki dalgalanmalardan korumak olduğunu belirtti.

“BELİRLİ BİR KAYNAK AYRILMIŞTIR”

Nebati paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Yine aynı şekilde, vatandaşlarımızın konut fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları kaydıyla belirli bir kaynak ayrılmıştır.

“YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Tüm bu çabalara rağmen, bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği "fahiş" artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz.

“ASLA MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ”

Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz.”

Editör: TE Bilisim