Bir diğer yapılan anket ise vatandaşlara Millet İttifakı " Ortak aday çıkarabilecek mi?" sorusu soruldu. Uzun süredir ortak aday tartışmaları ile gündemden düşmeyen Millet İttifakı'nı ortak aday çıkarabileceğine ilişkin güvenin anket sonucuna göre azaldığı anket sonucunda gözler önüne seriliyor.
Bu Pazar Seçim Olsa Hangi Parti Kazanır?

Önümüzdeki yıl yapılması beklenen Genel Seçim de hangi partinin kazanacağı yeni hükümetin kim olacağı vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yerini almaya devam ediyor. Söz konusu soruya ışık tutacak bir anket çalışması Areda Survey tarafından gerçekleştirildi.

Vatandaşlara "Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" hangi partiye oy verirsiniz şeklinde soruldu. Yapılan anket sonucuna göre;

AK PARTİ: %36,9

CHP: %25,1

İYİ PARTİ %11,8

MHP: %10,1

HDP: %9,4

YENİDEN REFAH: %1,3

YENİDEN DOĞUŞ PARTİSİ: %1,1

SAADET PARTİSİ: %1,0

DEVA: %0,9

MEMLEKET ARTİSİ: %0,7

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ: %0,4

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ: %0,3

GELECEK PARTİSİ: %0,2

DİĞER: %0,8

Millet İttifakı Cephesinde Ortak Aday Belirsizliği

Millet İttifakı seçmeninin ortak adaya dair umutları günden güne azalıyor. Bir önceki yılın Mart ayında yüzde 72’lere çıkan ortak aday görüşü, son bilgiler doğrultusunda yüzde 60’ın altına indi. Kamuoyunda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in isimleri “Cumhurbaşkanı Adaylığı” ile anılıyor. Özellikle Millet İttifakı’nın genç seçmen kitlesinin yüzde 58,7’si; “ortak aday” sorusuna “hayır” cevabını verdi. 55 yaş üstü Millet İttifakı seçmeninde bu oran yüzde 78,4 düzeyinde.

Kadınların Ortak Adaya İnancı Daha Düşük

Areda Survey tarafından yapılan araştırmaya göre erkekler kadınlara oranla yüzde 62 oranında Millet İttifakı’nın ortak bir adayda birleşeceği düşünürken, kadınlar yüzde 54,9’luk oran ile bu konuda erkeklere oranla daha iyimser bir tavır sergilemiyor.

Editör: TE Bilisim