Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvurular 13 Mayıs itibariyle başladı. ÖSYM son dakika açıklamasında DGS başvuru ekranının adayların erişimine açıldığını duyurdu. 2 yıllık üniversite mezunları bölümlerini 4 yıllığa tamamlamak için bu yıl Temmuz ayında DGS'ye katılacak. ÖSYM tarafından yayımlanan 2022 DGS kılavuzuna göre bu yıl sınav ücreti 190 TL olarak belirlendi. Peki DGS 2022 sınavına kaç kişi girecek? DGS sınavı kaç soru, kaç süre dakika? İşte ÖSYM Başvuru EKRANI ve sınava dair bilgiler...

DGS 2022 SINAVINA KAÇ KİŞİ GİRECEK?

ÖSYM sınav takvimine göre Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bu yıl 3 Temmuz'da düzenlenecek. Başvurular da 13 Mayıs – 23 Mayıs tarihleri arasında alınacak.

DGS başvuruları 13 Mayıs'ta başladı. Başvurular tamamlanmadığından henüz katılacak aday sayısı belli değildir.

DGS SINAVI KAÇ SORU, KAÇ SÜRE DAKİKA?

2022-DGS'de soru sayısı 100 olacak, sınav süresi 135 dakika olarak uygulanacaktır.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir. Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra süresi içinde sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Adaylar, sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

Editör: TE Bilisim