-Diriliş Postası Dış Haberler Servisi

Siyonist İsrail unsurları bu sabah saatlerinden itibaren işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’ün pek çok noktasında baskın ve geniş kapsamlı gözaltı girişimleri için düğmeye bastı. Yerel kaynaklar çok sayıda Filistinlinin keyfi ve türlü bahanelerle gözaltına alındığını aktarıyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre işgal rejimi unsurları gözaltına almak için daha önce tutuklanıp ancak serbest bırakılan esirlere odaklandığını bildiriyor.

Batı Şeria’ya bağlı Kalkilya bölgesinde 5 Filistinli esir tekrar gözaltına alındı. Kaynaklar gözaltına alınanların şu isimler olduğunu aktarıyor:

-Muhammed Hatar (49)

-Muhammed Hadraç (35)

-Erbakan Muhammed Dabsiyye (26)

-Barra İyad Hammad (25)

-Enes Malik Davud (24)

SİVİLLERİN EVİNE BASKIN

İşgalci güçler ayrıca Halil bölgesinde 15 Filistinliyi gözaltına aldı. Ayrıca Ramallah’ta 20 yaşındaki serbest bırakılan Filistinli esir Yusuf Raid Hamid evine gerçekleştirilen baskın sonrası işgalci unsurlar tarafından gözaltına alındı.

İşgal güçleri Nablus'un güneyindeki Havara kasabasına baskın düzenledi ve serbest bırakılan esir Muhammed Lafi'yi evine yönelik baskın sonrası gözaltına aldı.

İsrail baskınlarının bir diğer adresi El-Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile’nin öldürüldüğü Cenin bölgesiydi. İşgal unsurları serbest bırakılan Enver Hamid Ebu Bekir’i ve iki Filistinli genci askeri kontrol noktasından geçerken gözaltına aldı. Kudüs’teki yine bir başka baskında 4 Filistinli genç işgalci İsrail unsurları tarafından gözaltına alındı.

Siyonist İsrail rejimi Filistin'de uyguladığı baskı politikası ile bölge halkını evlerini terk etmeye zorluyor. Tüm bu insan hakları ihlallerine ise dünya kamuoyu üç maymunu oynuyor.

Editör: TE Bilisim